Johannink en Cent eindwinnaars VIRO Criterium Cup Twente; Hoogland en Schulting beiden solo naar zege in Ronde van Borne

Borne, 24 augustus 2023

Voor de derde keer heeft Jelle Johannink de VIRO Criterium Cup Twente op zijn naam geschreven. In het klassement voor de elite/beloften mannen wist hij in de Ronde van Borne donderdagavond de leiderstrui over te nemen van Jari Kranenburg. Bij de vrouwen was Marit Cent al min of meer zeker van de eindzege en haar overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Datzelfde gold ook voor Maarten van den Berg bij de amateurs mannen. Rixt Hoogland en Peter Schulting wonnen de Ronde van Borne.

Er leek lange tijd kans op regen, maar de wedstrijden in Borne werden onder goede omstandigheden verreden. Daarbij zorgden de pelotons voor spektakel. De ene aanval was nog niet geweest, of de andere volgde alweer. Allereerst bij de vrouwen, die na de dikke banden races als eerste van start gingen. Cent had de blauwe leiderstrui stevig om haar schouders en had aan de vierde plaats in Borne uiteindelijk meer dan genoeg.

Na meerdere aanvalspogingen, waaronder van de in Borne woonachtige Wendy Oosterwoud, leek de koers op een massasprint uit te lopen. Dat was echter buiten Rixt Hoogland gerekend. De regionale renster, werkend voor hoofdsponsor Viro en vorig seizoen Nederlands kampioene bij de elite vrouwen zonder contract, ging met één ronde te gaan in de aanval. Het peloton achterhaalde haar niet meer en dus kon Hoogland solo zegevieren. Achter haar verraste Florien Bolks door de sprint te winnen, voor Paulien Koster, die vorig jaar ook al derde werd in Borne.

Robin Löwik was de grote smaakmaker in de wedstrijd voor de mannen. De ervaren coureur uit Almelo reed lange tijd solo in de aanval. Hij kreeg gezelschap van Peter Schulting en Olav Wallinga, waarna het trio het peloton op een ronde achterstand zette. Terwijl Jelle Johannink genoeg punten pakte om de VIRO Criterium Cup Twente voor de derde keer te winnen, reed Schulting in de finale weg bij zijn twee medevluchters. Löwik ging nog in de achtervolging, maar kwam er niet meer bij en werd tweede, voor Wallinga.

Over VIRO:
VIRO is een internationaal ingenieursbureau en samenwerkingspartner voor vele opdrachtgevers in de industriële sector. De core business van VIRO is engineering en projectmanagement. De drie focusgebieden waarin VIRO dit toepast zijn Industriële Projecten, Machinebouw en Product Engineering. Het familiebedrijf van eigenaar Johan Visser heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en België. Met wereldwijde projecten is VIRO een toonaangevend bureau.

Winnaars bij de mannen, Maarten van den Berg (links op de foto) en Jelle Johannink.
Foto: Sportfoto Photoagency 

 

Eindpodium van de VIRO Criterium Cup Twente van de vrouwen (met Maaike de Vries en Paulien Koster als tweede en derde)
Foto: Sportfoto Photoagency 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer