Singelloop Enschede voegt 10 Engelse Mijl toe aan programma

ENSCHEDE – 3 augustus 2023. De 10 Engelse Mijl is terug van weggeweest: een extra uitdaging voor de ervaren loper met twee rondjes gezelligheid. Na bijna 15 jaar voegt de Singelloop Enschede de afstand vanaf de 26e editie op 10 september 2023 weer toe aan het programma. Na uitvraag onder de deelnemers van de afgelopen jaren bleek de animo groot.

Eerder van start

Waar de 10 Engelse Mijl tot en met 2008 nog tegelijkertijd met de 5 Engelse Mijl startte, start deze nu 40 minuten éérder dan de kortere afstand. Dat betekent dat de snellere lopers op de 10 Engelse Mijl al aan hun tweede ronde zijn begonnen als het startschot voor de 5 Engelse Mijl valt. Lopers van de verschillende afstanden ondervinden hierdoor geen hinder van elkaar.

Marc Woesthuis (voorzitter Menzis Singelloop Enschede): “Jaarlijks willen we de Singelloop naar een hoger niveau tillen en voeren we verbeteringen door. Een aantal jaren geleden hebben we ons tot doel gesteld dat de loper ons evenement een negen geeft. Enerzijds kunnen we dit bereiken door een hardloopevenement te organiseren dat staat als een huis, anderzijds door vernieuwing aan te brengen. Zo kwamen we op het idee om de 10 Engelse Mijl weer in het leven te roepen. We hebben de animo hiervoor onder onze deelnemers gepeild en daaruit bleek dat er voldoende belangstelling is.”

Koopmans Bouwgroep verbindt zich voor 5 jaar aan Dubbele Singelloop

Koopmans Bouwgroep was de afgelopen jaren al als partner betrokken bij de Singelloop Enschede. Met de komst van de 10 Engelse Mijl heeft de Enschedese bouwgroep besloten zich als naamgever langdurig aan het evenement en de nieuwe afstand te willen verbinden.

Melcher Groenendijk, directeur bij Koopmans Bouwgroep: “Wij zijn al jaren enthousiast over de Singelloop. Het is een fantastisch evenement voor iedereen in de regio en daarbuiten. Als echte Enschedese en Twentse ontwikkelende bouwer voelen wij ons erg verbonden met de stad en de regio, dit willen wij ook op deze manier benadrukken. Het evenement brengt zó veel mensen op de been, als deelnemer en als supporter. Met de nieuwe afstand geeft de organisatie gehoor aan de wens van vele lopers. Wij verbinden ons de komende vijf jaar graag aan deze nieuwe afstand, zodat deze kan groeien met een stabiele partner. Uiteraard staan wij ook dit jaar met meerdere collega’s aan de start van de verschillende afstanden. Wij kijken uit naar een hele mooie samenwerking!”

5 Engelse Mijl is hoofdafstand

De 10 Engelse Mijl past goed in het wedstrijdschema van verschillende lopers, die zich voorbereiden op bijvoorbeeld het NK Halve Marathon in oktober of andere langere afstanden in het najaar. De 5 Engelse Mijl is echter de hoofdafstand: dit ene rondje over de autovrije Enschedese singels geeft de Singelloop haar unieke karakter. Nergens anders in Nederland wordt er een Singelloop georganiseerd zoals die in Enschede, waarbij écht alleen over de singels van de stad wordt gelopen.

Inschrijving sluit vrijdag 3 september

De inschrijving voor de Menzis Singelloop en Koopmans Bouwgroep Dubbele Singelloop sluit zondag 3 september. Inschrijven voor de Eshuis Accountants Bedrijvenloop kan tot en met vrijdag 1 september. Kinderen die willen deelnemen aan de Rabobank Kidsrun kunnen nog tot en met vrijdag 8 september inschrijven.

Deelnemers die zich uiterlijk 18 augustus aanmelden ontvangen een startnummer met voornaam én krijgen dit thuisgestuurd.

Let op: vol = vol! Is het maximale aantal inschrijvingen eerder bereikt dan bovenstaande data dan sluit de inschrijving eerder.

Meer informatie over inschrijven en het programma: www.singelloop-enschede.nl

Foto: Coen Schilderman

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer