TVC ’28 debuteert in 4e Divisie met uitwedstrijd tegen Longa ‘30

Aanstaande zondag start TVC ’28 de competitie in de 4e divisie in Lichtenvoorde. Op Sportpark de Treffer wordt om 14.00 uur afgetrapt tegen Longa ’30.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen was voor TVC-begrippen kort te noemen. Daar waar in de 1e klasse de competitie altijd eind september van start gaat, is dit in de 4e divisie al een maand eerder. Bovendien ligt het niveau in de 4e divisie een stuk hoger dan de competitie van afgelopen seizoen. Ook wil TVC ’28 een kleine verandering in speelstijl doorvoeren. Al met al een fikse uitdaging voor de nieuwe trainer Bertil Ter Avest!

Ter Avest heeft het komend seizoen de beschikking heeft over een selectie van 20 spelers. Terug van weggeweest is middenvelder Daan Geerts (vanuit SVZW). Daarnaast zijn vleugelspeler Sam Holsink (vv Reutum) en spits Thijs Koopman (JO19) nieuw in de selectie.

Tegenstander Longa ’30, die alweer een aantal jaren in de 4e divisie speelt, wist vorig seizoen de hoogste notering te behalen. Onder leiding van hoofdtrainer Dennis van Toor werd een 5eplek in de competitie behaald. Dezelfde trainer zag een 4-tal ervaren spelers aan het eind van het seizoen vertrekken. Twee daarvan vertrokken naar streekgenoot RKZVC. Nieuwkomers zijn Mats Hegman (Silvolde) en keeper Luc Roelofsen (de Treffers O21).

Doelstelling voor TVC ’28 het komend seizoen is volgens Ter Avest: “de nieuwe speelstijl kunnen uitvoeren, ons handhaven en nieuwe stappen kunnen maken”.

Komende zondag maar eens zien hoever we zijn. Dit overigens zonder de geblesseerden Stef Snijders en Maarten Booijnk. Mick Schlepper speelt niet vanwege een schorsing. Om 11.30 uur vertrekt de bus vanaf het zwembad, sluit aan om TVC ’28 te steunen bij de eerste wedstrijd in de 4e divisie!

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer