Vroomshoopse Boys begint voorbereiding met overwinning op vv Hierden

De voorbereiding van meerdere selectieteams van Vroomshoopse Boys op het seizoen 1023-2024 is begonnen. Deze week is het weer ouderwets druk op de Bosrand met de trainingen van de kleine 40 Boys-teams.

De A-selectie van de Boys heeft er al een meerdaags trainingskamp in Vierhouten en een oefenduel tegen vv Hierden opzitten. De formatie van hoofdtrainer Robert Bosma en zijn assistenten Arjan Paters en René Netters kwam in Hierden al na 8 minuten op achterstand tegen het team, dat vorig jaar door DOS’37 in Vriezenveen in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse werd uitgeschakeld.

Het strijdbare Vroomshoopse Boys kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en die instelling werd beloond. Na 28 minuten scoorde Ramon de Jong namens de Boys 1-1 en met deze gelijke tussenstand werd gerust. In de tweede helft besliste Levi Aitink na een uur spelen dit oefenduel in het voordeel van bezoekers: 1-2.

In totaal werden in de 90 minuten 19 spelers aan Boys-zijde ingebracht, waarbij de youngsters Sven Paters, Mats Scholten, Siem Pierik, Nelson Runhart, Duncan Kelder, Jordy Hofsink en Stef Kikkert. De van een langdurige blessure herstelde keeper Chiel Sickman stond de eerste helft onder de lat, waarna René Kok in de tweede helft het doel van Vroomshoopse Boys verdedigde.

Op zaterdag 2 september wordt er door de hoofdmacht van Vroomshoopse Boys om 17.00 uur in Geesteren gebekerd tegen de kersverse eersteklasser zondag Stevo.