Den Ham weet niet te winnen van RSC

Het is Den Ham niet gelukt om in de thuiswedstrijd tegen RSC een goed resultaat te behalen. Na 90 minuten stond op sportpark de Rohorst een 2-4 eindstand op het scorebord. De thuisploeg liep al snel achter de feiten aan. In de zesde minuut kon de geheel vrijstaande Stef Mulders beheerst de 0-1 binnenschieten. Den Ham ging op jacht naar de gelijkmaker, maar zag een schot van Job Kunst over gaan en een vrije trap van Joost Veurink net het doel missen. Halverwege de eerste helft kwam de Rossumse ploeg zelfs op 0-2. Balverlies in de Hammer opbouw werd koelbloedig afgestraft door Biek Bossink. Na ruim een half uur spelen werd een hoekschop van Joost Veurink zeer fraai door Kevin Ruiterkamp tot doelpunt gepromoveerd en zo werd de aansluiting gevonden.

Thomas Remmink kreeg nog voor de pauze een grote kans op de gelijkmaker, maar faalde in de afronding. Een dure misser want op slag van rust scoorde Stef Mulders uit een hoekschop wel: 1-3. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. RSC benutte een mogelijkheid niet, terwijl Thomas Remmink zijn zelf opgezette aanval met een prima doelpunt bekroonde. Met een herhaling van zetten stond na 60 minuten spelen de 2-4 op het scorebord. Den Ham verzuimde in kansrijke positie te scoren echter de gasten profiteerden optimaal van het blauwwitte foutenfestival en dat betekende de genadeklap. In het laatste half uur leverden pogingen van Kelder, Timmerman en Ruiterkamp geen gevaar op, zodat het goed georganiseerde en slim spelende RSC verdiend met de drie bekerpunten naar Rossum ging.