26e editie Menzis Singelloop Enschede met nieuwe 10 Engelse Mijl

Zondag 10 september aanstaande vindt voor de 26e keer de Menzis Singelloop Enschede plaats. De Singelloop gaat over alle Enschedese singels, met start en finish in het Volkspark. Nieuw dit jaar is de 10 Engelse Mijl, waarbij deelnemers twee rondes over de singels lopen. Gedurende de Singelloop is de binnenzijde van de singels tijdelijk niet toegankelijk voor verkeer.

Duizenden deelnemers staan ook dit jaar weer op de tweede zondag van september in het Volkspark aan de start van de Menzis Singelloop (5 EM/8 km), de Koopmans Bouwgroep Dubbele Singelloop (10 EM/16 km), de Eshuis Accountants Bedrijvenloop (5 EM/8 km) of de Rabobank Kidsrun (850 m).

Toegankelijkheid singels
Op de volgende plekken en tijden moet er rekening gehouden worden met verkeershinder op de singels:

10:00 – 12:15 uur binnenring singels, waarbij telkens het gedeelte dat niet of niet meer door de lopers wordt gebruikt, beschikbaar is. De buitenring van de singels is gedurende deze periode steeds wél toegankelijk.

Vanuit het Volkspark lopen de deelnemers met de klok mee. De route is als volgt: Tubantiasingel, Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en Volksparksingel.

12:35 – 14:30 uur: Volksparksingel en Parkweg (binnenring).

Start/finish in het Volkspark
Het Volkspark staat op zondag 10 september in het teken van de 26e Singelloop. Deelnemers en bezoekers wordt aangeraden om met de fiets te komen en deze aan de kant van de Tweede Emmastraat of aan de kant van de Tubantiasingel te stallen. De parkeerplaats voor auto’s bij het Volkspark is niet in gebruik. Bij aankomst vanuit de zuid- of westkant van Enschede wordt aangeraden bij de Pathmoshal (Veilingstraat 20 in Enschede) te parkeren. Vanaf daar is het Volkspark op loopafstand bereikbaar. Vanuit de noord- en oostkant kan het beste geparkeerd worden bij Menzis (parkeerterrein achter het pand). Het Volkspark is ook dan op loopafstand bereikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.singelloop-enschede.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer