Bekeravontuur Vroomshoopse Boys ten einde door een nederlaag tegen een effectief De Tukkers

Op het kunstgras van het zonovergoten sportpark ’t Loarkamp in Albergen traden de teams van RKSV De Tukkers en Vroomshoopse Boys onder leiding van scheidsrechter Pepijn Blaak aan voor hun bekerduel. De winnaar zou zich plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi. De Tukkers had met 5-0 uitgehaald bij SV Gramsbergen en de Boys had datzelfde team met 3-1 verslagen. Beide tweedeklassers dolven eerder in Geesteren het onderspit tegen eersteklasser Stevo.

De Tukkers en Vroomshoopse Boys speelden direct vol op de aanval en het doel van de tegenstanders werd met vlotte combinaties gezocht. In de 10e minuut dook De Tukkers voor het eerst gevaarlijk op voor het doel van Boys-keeper Chiel Sickman en het was meteen raak. Guus Demmer profiteerde met een geplaatst schot in de rechter hoek vanaf 16 meter van onzorgvuldig uitverdedigen. Dezelfde speler verdubbelde al na een kwartier de score, toen hij attent reageerde op een diepe bal vanuit het achterveld van de thuisploeg. Met een prachtige lob werd doelman Chiel Sickman kansloos gelaten: 2-0.

Het pleit voor de Boys, dat daarna manmoedig de draad weer werd opgepakt. Er kwamen kansen voor Siem Pierik en Ramon de Jong, die echter niet werden benut. Tegenvaller was het vanwege een blessure uitvallen van de jonge centrale verdediger Sven Paters in de 22ste minuut, die werd vervangen door linker vleugelverdediger Sten Runhart. De bezoekers drongen met verzorgd veldspel steeds meer aan en er kwamen doelrijpe kansen. Doelman Rens Davina en de paal voorkwamen een op dat moment verdiende aansluitingstreffers van de Boys. De rust werd bereikt met een ietwat geflatteerde 2-0 voorsprong voor De Tukkers.

In de tweede helft kwam aan Boys-zijde Mats Scholten rechtervleugelverdediger Jesper Derks vervangen. Het spel werd wat rommeliger en speelde zich met de nodige fysieke duels vooral op het middenveld af. De grootste kans voor de bezoekers kwam er al snel voor Ramon de Jong, die de bal van dichtbij naast tikte. In de 63ste minuut kwam Stef Kikkert aanvaller Sil Derks vervangen. In de 68ste minuut verliet de geblesseerde Simon Kempers het veld en werd hij vervangen door Arjen van de Akker.

De Boys bleef strijden voor een beter resultaat en die instelling werd in de 84ste minuut beloond. De corner vanaf links van Ramon de Jong werd onberispelijk in de linker bovenhoek gekopt door Tom Pierik: 2-1. Daardoor kwam er weer even hoop op een beter resultaat in de harten van de bezoekers. Alles werd op de aanval gegooid door de Boys, maar zoals zo vaak in een dergelijke situatie werd er aan de andere kant gescoord. In de 87ste minuut maakte de doorgebroken Milan Huisman namens De Tukkers met een hard schot vanaf rechts een einde aan de bekerillusies van Vroomshoopse Boys: 3-1.

Een effectiever De Tukkers bereikte daardoor de volgende bekerronde. Vroomshoopse Boys kan zich nu helemaal op de competitie van de tweede klasse I. gaan richten. Er wordt door de medische staf alles aan gedaan om de nu nog door blessures afwezige routiniers weer op te nemen in de selectie. Op zaterdag 23 september is de competitieouverture thuis tegen PH uit Almelo gepland, waarbij de aftrap op de Bosrand om 14.30 uur is.

Vroomshoopse Boys 2 startte zwak in het uitduel bij Deto 3. De 2-0 achterstand werd daarna weliswaar omgebogen in een 2-2 einstand, maar dat bleek echter niet genoeg om door te bekeren. Vroomshoopse Boys JO19-1 boekte uit een knappe 2-1 overwinning op Lemelerveld JO19-1.