Bon Boys boekt knappe tegen Neo

Verslag vanuit Bon Boys, lees verder voor verslag vanuit NEO!

Na alle successen van vorig seizoen, weten ze bij Bon Boys hoe aangenaam het bekertoernooi kan zijn. Het begin van een nieuwe ronde mocht er zijn. Zondagmiddag won de ploeg van Mathijs Blijham de eerste groepswedstrijd met 3-2 bij eersteklasser NEO.

Een wedstrijd met twee gezichten, zo omschreef Mathijs naderhand het duel in Borne. Het was een conclusie die in beide kampen na afloop werd gedeeld. Voor rust speelde Bon Boys lange tijd matig, de ploeg stond verdiend met 1-0 achter en had vlak voor rust ook zomaar een tweede treffer kunnen incasseren.  Maar hoe anders was de tweede helft. Na de rappe gelijkmaker was Bon Boys oppermachtig en had de thuisploeg niets meer te vertellen.

Hoe het kan dat twee helften zo verschillend zijn? Daar zullen ze zich bij NEO ongetwijfeld ook het hoofd over breken. Voor rust was de ploeg van Michel Steggink de baas in eigen huis. Bon Boys was slordig en had het lastig met het verwerken van de lange ballen op de sterke linkerspits Ron Spooler, die veel ballen met het hoofd verlengde. Spooler zorgde halverwege de eerste helft ook voor de verdiende 1-0 voorsprong. Bon Boys – waar Dani Bultman, Koen Somhorst, Stefan Overbeeke en Just Leferink nog geblesseerd langs de kant stonden – was aanvallend onmachtig, al diende zich in de eindfase van de eerste helft wel een lichte verbetering aan.

Wat achteraf misschien wel cruciaal was, was de snelle 1-1. Meteen na rust sloeg Bon Boys toe. Uit een voorzet van Randy Smit zorgde Jeffrey Zijlstra voor de gelijkmaker. Die treffer gaf de bezoekers vertrouwen. Bon Boys pakte het normale ritme op, ging met lef en vertrouwen voetballen en was vanaf dat moment superieur. De 2-1 van Niels Rupert viel ietwat gelukkig binnen, de 3-1 van Jeffrey Zijlstra was de vrucht van een heerlijke aanval van achteruit, waarbij Niek Veldhuis degene was die als laatste Jeffrey in stelling bracht. Het enige smetje van de tweede helft was de tegentreffer vlak voor tijd toen Bon Boys zich liet verrassen na een lange bal: 3-2. Het was een van de weinige keren dat NEO zich op de helft van Bon Boys meldde. Verder liet de ploeg het niet komen. NEO speelde op dat moment overigens al met tien man.

 Zo eindigde het duel van de tweede gezichten in een zege. Het was de tweede overwinning in korte tijd op NEO, want onlangs won Bon Boys ook al op het toernooi van de Bornse ploeg, die vorig seizoen net promotie naar de vierde divisie misliep.

VERSLAG VANUIT NEO:

NEO heeft het eerste officiële duel in het nieuwe seizoen met 3-2 verloren van de sterke tweedeklasser Bon Boys. Wie alleen het eerste helft gezien heeft zal dat een merkwaardige uitslag vinden, want los van het feit dat NEO met 1-0 leidde, liet het een aantal enorme kansen onbenut.

Met nogal wat mutaties deelde NEO gedurende nagenoeg de hele eerste helft de lakens uit. Stef Rompelaar en Kevin van der Brug waren in het eerste kwartier dichtbij een treffer. Een mooie Bon Boys-aanval eindigde aan de andere kant in een geblokt schot van Randy Smit.

Halverwege het eerste bedrijf leverde een mooie aanval een geweldige kans op voor Kevin van der Brug, maar geheel vrijstaand wachtte hij net te lang met schieten.

Na ruim 25 minuten viel de verdiende 1-0. Wout Bartelink ontfutselde een verdediger de bal, bracht Jasper Scholten in stelling en die schoot onhoudbaar voor doelman Lankheet binnen.

Nadat een razendsnelle aanval van de gasten eindigde met een slordige kopbal van Smit kreeg NEO middels Wessel Bom en Jasper Scholten twee enorme kansen. Bom schoot vlammend nipt naast en Scholten zag zijn inzet millimeters naast het doel verdwijnen. De 1-0 ruststand deed daarmee geen recht aan de kansenverhouding.

Binnen twee minuten na de hervatting draaide Bon Boys de zaak om. Jeffrey Zijlstra maakte een echte spitsengoal door een voorzet van links van dichtbij achter Leco Zeevalkink te prikken: 1-1. De Veldmaat-bewoners kwamen beduidend scherper uit de kleedkamer en daar zal coach Matthijs Blijham ongetwijfeld mede debet aan zijn geweest, want hij straalde voor de thee niet echt tevredenheid uit.

Toen Niels Rupert korte tijd later Zeevalkink in de korte hoek verraste en Jeffrey Zijlstra vlak daarop beheerst 1-3 liet aantekenen hadden de gasten aan NEO laten zien wat effectiviteit is.

Tot overmaat van ramp liep Thomas Kreijns ook nog tegen zijn tweede gele kaart aan en was de wedstrijd in feite gespeeld. Dat Ron Spoler vlak voor tijd nog 2-3 scoorde was niet meer dan een cosmetische correctie.

Natuurlijk was het teleurstellend dat de goede eerste helft geen vervolg kon krijgen, maar de manier van spelen in dat deel van de wedstrijd biedt het nodige perspectief, met name voor de relatief veel jonge spelers die op hun opwachting maakten, de gemiddelde leeftijd van de basiself was net 21 jaar. Bon Boys liet opnieuw zien een goede ploeg te hebben en zal dat dit seizoen ongetwijfeld waar gaan maken in de tweede klasse.

NEO speelt zaterdag om 17.00 de tweede bekerwedstrijd, uit bij Rigtersbleek. De ploeg van Jan Willem van Holland won hun eerste bekerduel met 6-4 bij BWO.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer