BZSV geeft zeker lijkende zege helemaal weg.

De Blauwwitters lag in de eerste competitiewedstrijd tegen SV Almen op koers voor drie punten, maar gaf de verdiende voorsprong in de tweede helft volledig uit handen.

BZSV de Blauwwitters, dat deze zomer een aantal nieuwe spelers heeft mogen toevoegen aan de selectie, had in de eerste helft een licht overwicht. Dit leidde echter niet meteen tot grote kansen. Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Na 25 minuten wist de thuisploeg toch op voorsprong te komen. Een hoekschop werd in eerste instantie nog weggewerkt door de verdediging van Almen, maar de bal viel voor de voeten van Bas Siccama. De Bornse middenvelder wist er wel raad mee en schoot de bal feilloos achter doelman Tijmen Gerritsen.

De Blauwwitters voerden de druk daarna verder op en gingen op zoek naar de volgende treffer. Die viel in de 35e minuut. Damian Somhorst werd met een slim steekballetje vrij voor de keeper gezet. De snelle rechtsbuiten schoot de bal geplaatst in de hoek, waardoor BZSV op een 2-0 voorsprong kwam. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, tot Almen op slag van rust wat terug deed. Een perfect genomen vrije trap over 25 meter was keeper Tom Markvoort te machtig en bracht Almen terug tot 2-1. Daarmee keerde ook het geloof in een goed eindresultaat weer helemaal terug.

De tweede helft waren de rollen omgedraaid en was Almen de bovenliggende partij. Trainer Steven Diepeveen had zijn ploeg wat aanvallender neergezet, waardoor ze meer druk konden zetten op de defensie van BZSV. Dit resulteerde in een overwicht dat in de 66e minuut werd omgezet naar de gelijkmaker. Het was Felipe Kempkes die de bal in het Bornse doel schoof. Tot overmaat van ramp wisten de bezoekers uit Almen vijf minuten later zelfs de 2-3 te scoren. Een vlotte aanval over de rechterkant werd op waarde geschat door Finn Galdermans, de aanvaller schoot de bal met een lage schuiver in de lange hoek.

De laatste twintig minuten kreeg de wedstrijd een grimmiger karakter. Het matige optreden van de leidsman speelde daar zeker een rol in. In de 80e minuut mocht invaller Emiel Konink vroegtijdig gaan douchen. Konink wist zijn frustratie niet te bedwingen en gooide de bal tegen een speler van Almen aan, waarop hem de rode kaart werd getoond. Tot echt grote kansen kwam de Blauwwitters niet meer. En zonder ook maar een seconde blessuretijd toe te passen, wat heel opmerkelijk genoemd mag worden na alle gebeurtenissen in de 2e helft, floot de scheidsrechter al voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week gaat BZSV de Blauwwitters opzoek naar de eerste punten, op bezoek bij Achilles Enschede dat al wel drie punten heeft. De wedstrijd op sportpark Achilles begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer