Den Ham strijdend onderuit in eigen huis tegen PH

Den Ham is na de tweede nederlaag op rij uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Hammenaren verloren in een open wedstrijd met 1-2 van competitiegenoot PH. In de eerste tien minuten gaven de Almeloërs hun visitekaartje al af. Met goed positiespel en vlotte aanvallen werden de blauwwitters getest. In de tiende minuut vloog een pegel van Niek Manders nog net naast en de openingstreffer viel na een kwartier spelen.

De eerste kopbal van Tomas Wijnen raakte nog de paal maar bij een hernieuwde voorzet knikte Wijnen goed gemikt raak. In de jacht op de gelijkmaker had de thuisploeg geen succes. Een fraaie actie van Randall van Haarst leidde niet tot een treffer van Julian Nijland en wederom Nijland kon even later een afgemeten pass van Jelmer Bolks onvoldoende controleren om doeltreffend te kunnen uithalen. PH bleef in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en zag Koen Lubbers de kans op 0-2 missen. In de 30ste minuut werd de score alsnog verdubbeld.

Met een spectaculaire omhaal vond Rick Droste het net. Pal voor rust kregen beide teams nog een grote kans. Met een solo lanceerde Thomas Remmink zichzelf maar zijn schot werd prima gepakt door de PH-goalie Arjan Nijenkamp. Aan de andere kant behoedde Jeffrey Ekkel Den Ham voor een nog grotere achterstand. In de tweede helft speelde Den Ham een stuk gretiger. Met nieuwe spelers en nieuw elan werd PH bestreden.

Thomas Remmink liet zich na de pauze goed zien. In de 53ste minuut schoot hij na een mooie aanval over, maar een minuut later was het wel raak. Een goed opgezette aanval werd door Remmink strak voorgegeven en door een Almelose verdediger in eigen doel gewerkt: 1-2. Den Ham ging in het laatste deel van wedstrijd hartstochtelijk op jacht naar een goed resultaat. Schoten van Kelder en Remmink werden echter geblokt en een doelrijpe pegel van Julian Nijland werd op miraculeuze voor de goal weggekopt. Daar beide ploegen niet meer wisten te scoren, ging de volle buit naar Almelo en moest de volop strijdende thuisploeg het bekertoernooi verlaten, waarbij de focus nu volledig op de competitie ligt.