Den Ham verliest van vv Dieren

Den Ham heeft de eerste competitiewedstrijd thuis met 3-1 verloren van v.v. Dieren. Na een aftastend begin was de eerste kans voor de thuisploeg. De gedreven Michel Kamphuis kon de opbouw van de gasten onderscheppen en ging alleen op de keeper af, maar kon de grote kans niet in een doelpunt omzetten. De Gelderse formatie verscheen sporadisch voor het doel van Jeffrey Ekkel, echter ze konden voor rust geen mogelijkheden creëren.

Den Ham zag voor rust Thomas Remmink een metertje naast schieten en een mooie aanval opgezet door Michiel Schurink in schoonheid stranden. De rollen waren in het tweede bedrijf volledig omgedraaid. Dieren sloeg meteen toe. Met een typische spitsengoal opende Wouter de Wit de score, 0-1. Een prima redding van de Hammer doelman Ekkel voorkwam de 0-2 na een uur spelen en de gasten kregen in de 75ste zelfs twee grote kansen om de score te verdubbelen.

Het was wederom Ekkel die goed keepte en Den Ham in de wedstrijd hield. In de slotfase gaf de thuisploeg vol gas en kreeg loon naar werken. Michel Kamphuis tekende in minuut 78 voor de gelijkmaker, hij schoot de bal zeer fraai in het dak van het doel. Even leken de blauwwitten de wedstrijd naar zich toe te trekken, echter voor het sluiten van de markt sloeg Dieren tweemaal keihard toe. Door doelpunten van Wouter de Wit en Gianluca van der Wulp gingen de drie punten mee naar Gelderland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer