DETO verliest eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Het is DETO gisteren niet gelukt om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. Net als vorig jaar verloor de ploeg uit Vriezenveen, ditmaal van Buitenpost. Op 20 mei van dit jaar draaide het nog uit op een doelpuntloos gelijkspel tegen de ploeg uit Friesland, maar dit keer waren de Friezen te sterk.

DETO startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen Heino. Vanaf het begin pakte de ploeg het intitiatief en zette flink druk. Voetballend zag het er goed uit, maar toch ging het te traag en te voorspelbaar. Ondanks twee goede mogelijkheden voor de ploeg uit Vriezenveen in de eerste helft, kwam het niet tot scoren. De Friezen zetten vrijwel niks tegen die kansen over. De ruststand was daarmee 0-0.

In de tweede helft was het wederom DETO die dominant opzoek ging naar de voorsprong. Uiteindelijk kwam dan toch die verdiende 1-0 voorsprong. Het was toen nog 10 minuten tot het laatste fluitsignaal. DETO was op jacht naar meer doelpunten, maar had achteraf beter de wedstrijd ‘dood’ kunnen maken en ‘over de streep’ kunnen trekken. Buitenpost rook bloed en het werd snel 1-1, al kwam de doelpuntenmaker wel vanuit buitenspelpositie. Enkele minuten later werd de matchwinner binnengeschoten, waardoor DETO verloor van Buitenpost met 1-2.

De ploeg uit Vriezenveen zal zich gauw moeten opmaken voor het volgende affiche, namelijk een uitwedstrijd in Lichtenvoorde bij Longa’30.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer