DOS’37 bekert verder na zevenklapper bij ON

DOS’37 had zaterdag jl. geen kind aan haar tegenstander en was vrij effectief deze middag. Daardoor wonnen de Vriezenveners ook hun tweede bekerwedstrijd, met maar liefst 1-7 van tweede klasser ON op Sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo.

Na de goede overwinning van vorige week thuis op de Zweef uit Nijverdal, mochten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman zich opmaken voor de uitwedstrijd in Almelo tegen Oranje Nassau. Het was een zonnige middag met bijzonder zomerse temperaturen, waarbij rondom het hoofdveld van ON geen schaduwplekje te ontdekken viel of men moest zo dicht mogelijk bij Erve Asito, het stadion van buurman Heracles gaan staan. DOS’37 wilde ON vanaf de eerste minuut vastzetten en druk naar voren houden, om zo ON niet in haar spel te laten komen. Want ON had immers in de eerste bekerwedstrijd met de indrukwekkende cijfers van 3-5 van Hulzense Boys gewonnen, waardoor DOS’37 wist waar ze aan toe was. Het werd een duel, welke met name in het eerste kwart op het scherpst van de snede werd gespeeld, waarbij arbiter Paul van Koolwijk maar liefst vijf keer naar zijn borstzakje moest grijpen.

DOS’37 begon dan ook scherp aan de wedstrijd, maar tot echte kansen kwam men niet. In minuut 20 kwam dan toch de 0-1 op het scorebord door Senna Silva van der Veen. Een vergelijkbaar openingsdoelpunt als vorige week tegen De Zweef, maar dit keer belandde de bal wel bijzonder fraai in de kruising. Hij trok vanaf de linkerkant rand zestienmetergebied naar binnen en schoot het leer perfect in de winkelhaak. ON was even aangeslagen, maar kwam negen minuten later knap op gelijke hoogte, door balverlies op het middenveld van de DOS’ers, waarbij ON dit buitenkansje goed wist uit te spelen en hiermee de 1-1 op het scorebord bracht. DOS’37 bleef gewoon haar spelletje spelen tegen ON en dit leverde in minuut 34 de voorsprong op. Doelpuntenmaker was Ronald te Morsche. Senna Silva van der Veen gaf een mooie steekpass op te Morsche en deze kon alleen op de keeper af, waarbij hij met een klassieke sleepbeweging de keeper omspeelde en de 1-2 op zijn naam bracht. Dit was tevens de ruststand in Almelo.

In de tweede helft kwam Martijn Olde Olthof in het veld voor Wout Kikkert, die blijkbaar veel last had van de warmte. Later werd de geblesseerde Twan Schoonewille voor Osman Ates gewisseld, die op zijn beurt weer kon spelen na de lichte blessure opgelopen tegen De Zweef. Eerste genoemde Martijn Olde Olthof maakte in minuut 57 de 1-3 voor DOS’37. Een vrije trap van DOS’37 werd slecht weggewerkt door ON en kwam voor de voeten van Olde Olthof, die zich niet bedacht en de bal hard binnenschoot. De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman gingen vrolijk verder en nog geen twee minuten later werd de stand alweer 1-4 door een mooie actie van Koen Nijkamp op de rechterkant. Nijkamp zette de bal prachtig voor, zodat Senna Silva van der Veen de bal prima in kon koppen. Na de 1-4 ging DOS’37 opnieuw wisselen en zo mochten Hidde Boers, Senna Niezink en Mario Francismouth hun opwachting in het veld maken. Zij brachten nieuw elan in het spel van DOS’37 en men ging op jacht naar een grotere uitslag. Sander Thomas was daar in de 61e minuut zeer dichtbij, met een geweldig afstandsschot welke echter op de kruising uiteen spatte.

De score werd een stief kwartier voor het eind 1-5 door Mario Francismouth. Op aangeven van Hidde Boers maakte Francismouth de opgelegde kans beheerst af en scoorde daarmee zijn eerste doelpunt in DOS 1. De Vriezenveners waren nog steeds niet verzadigd en zo maakte Hidde Boers nog de 1-6 voor DOS’37. Met een versnelde actie langs de lijn van Senna Silva van der Veen, zette hij de mee opgekomen Hidde Boers vrij voor het ON-doel en Boers schoot de bal keurig binnen. Uiteindelijk scoorde Senna

Silva van der Veen liggend het laatste doelpunt in deze wedstrijd, 1-7. Met deze zevenklapper is DOS’37 inmiddels verzekerd van de knockoutfase in de districtsbeker, echter willen de geel-zwarten zeker ook als poulewinnaar de reeks afronden. Volgende week zaterdag moet dit dan gebeuren, in de laatste poulewedstrijd tegen competitiegenoot Hulzense Boys, om 14:30 uur op sportpark Smidserve in Hulsen.

Maar eerst wordt er dinsdagavond nog geoefend in Rijssen tegen Excelsior ’31 O-23, aanvang 20:15 uur op sportpark De Koerbelt.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: ON Almelo – DOS’37 1-7 (1-2)

Doelpunten: (20’) 0-1 Senna Silva van der Veen, (29’) 1-1 ON, (34’) 1-2 Ronald te Morsche, (57’) 1-3 Martijn Olde Olthof, (59’) 1-4 Senna Silva van der Veen, (76’) 1-5 Mario Francismouth, (86’) 1-6 Hidde Boers, (92’) 1-7 Senna Silva van der Veen

Scheidsrechter: Paul van Koolwijk uit Angeren

Gele kaarten: Mauro Lodde, Casey Davis (ON), Twan Schoonewille, Glenn Jansen, Osman Ates (DOS’37)

Rode kaart: geen

Aantal toeschouwers: 125

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Job Derksen, Glenn Jansen, Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche © (62’ Mario Francismouth), Mark van Pijkeren, Twan Schoonewille (54’ Osman Ates), Wout Kikkert (46’ Martijn Olde Olthof), Koen Nijkamp (73’ Hidde Boers), Sander Thomas (73’ Senna Niezink)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer