Droom van TVC ’28 duurt voort met knappe overwinning op DETO

Op zaterdag 23 september trapte TVC ’28 om 18:00 af tegen DETO voor de vijfde wedstrijd van het seizoen in de 4e divisie D. Met 9 punten uit vier wedstrijden bestrijkt voorafgaand aan deze speelronde TVC ’28 verrassend de 3e plek, daar waar DETO evenzo verrassend het moet doen met een 13e plek met 3 punten. TVC ’28 en DETO troffen elkaar voor het eerst in de geschiedenis in competitieverband. Noemenswaardig is het aantreden van Tom Koelman in het basiselftal van DETO, tegenover de club waar hij van zijn jeugdopleiding heeft genoten. TVC ’28 tekende voor het eerste wapenfeit van de wedstrijd; uit de hoekschop werd de thuisploeg gevaarlijk, maar voor DETO liep dit goed af. Een minuut later tekende DETO voor haar eerste hoekschop van de wedstrijd na een dreigende aanval van links. Uit deze hoekschop viel al het eerste doelpunt van de wedstrijd: een afvallende bal werd door Hoeseb Yakob richting doel geschoten. Onderweg veranderde deze van richting, waardoor doelman Wouter Goos kansloos was en de 0-1 niet kon voorkomen.

TVC ’28 liet zich niet uit het veld slaan door deze vroege achterstand. Terwijl DETO misschien iets beter veldspel in de fase hierop volgend, streed de ploeg van Berthil ter Avest voor elke meter en wist het goed stand te houden, waarbij ze hier en daar dreigend richting de doelman van DETO konden spelen. Kleine kansjes van beide ploegen stapelden zich op, echter na een halfuur spelen begon DETO meer af te dwingen. In de 33e minuut schoot ex-Eredivisionist Ben Rienstra verrassend op goal, maar de keeper van TVC ’28 kon de bal gemakkelijk pareren. Even hierna ontstond er een grote kans voor de ploeg uit Vriezenveen. Na een mooie aanval over de linkerflank schoot Hans Matti hard in het zijnet. Even hiervoor had Matti de eerste gele kaart van de wedstrijd toebedeeld gekregen na het weggooien van de bal. Nog geen minuut later liet TVC ’28 daadwerkelijk van zich horen. Na een goed duel van Daan Geerts kon Okke Schepers vrij doorlopen richting goal en rondde zeer beheerst af: 1-1. Zo ging TVC ’28 met een goed gevoel de kleedkamer in met rust.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Tubbergernaren. TVC dwong direct een hoekschop af en van daaruit werkte Mart Groothuis de 2-1 binnen. In de rust was Groothuis ingewisseld voor Niek Staarink. De tweede helft was een zeer vermakelijke strijd te zien tussen twee teams die koste wat het kost voor de winst gingen. Beide teams werden gevaarlijk, zowel van achteruit als vanuit de omschakeling. In minuut 71 ging een vrije trap van Rienstra net naast het doel, en even hierna moest Wouter Goos reddend optreden na een doelpoging van diezelfde Rienstra. In deze periode was het met name DETO dat dreigend voor de dag kwam en TVC ’28 dat daar op moest reageren. Tot zo’n 10 minuten voor tijd. DETO ging opportunistischer spelen waardoor veel ruimte weggegeven werd en TVC ’28 maakte hier goed gebruik van. Onder andere Mart Groothuis en de later ingebrachte Thijs Koopman en Stef Snijders creëerden grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, en ook Sam Holsink mikte net voorlangs nadat hij de bal prachtig uit de lucht plukte. In de tussentijd stond de verdediging van TVC ’28 als een huis en had DETO moeite om voetballend tot kansen te komen. In de blessuretijd van de wedstrijd sloeg de vlam in de pan nadat Umran Zambak op zeer onsportieve wijze Wessel Hofste naar de grond wierp nadat de scheidsrechter al had gefloten voor een overtreding van TVC ’28. Zambak werd met een rode kaart naar de kleedkamer verwezen en met 10 man kon DETO geen vuist meer maken tegen een uiteindelijk toch sterk spelend TVC ’28. Het laatste fluitsignaal deed de volgepakte tribune ontploffen van vreugde, en met deze overwinning duurt de droom van TVC ’28 in de 4edivisie voort. Met 12 punten uit vijf wedstrijden maakt alleen het doelsaldo het verschil uit tussen nummer 1 VVOG en nummer 2 TVC ’28. Volgende week zal TVC ’28 proberen deze vorm door te zetten. Op de zaterdagmiddag reist de ploeg van Berthil ter Avest af naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Berkum. Om 14:45 wordt er afgetrapt.

Foto’s: Julian Lukassen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer