DTC begint seizoen met nipte nederlaag tegen W.V.V. ’34

Opstelling DTC’07: Jordi Visschedijk; Mick Fox (Rik Groeneveld, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Daan Groener; Jelco Nijhuis, Mark Hesselink (Roel Potijk), Wout Groeneveld; Nick Huusken (Wessel Weusthof), Sam Tebbe en David Westerhof.

HENGEVELDE – De bekerwedstrijden liggen inmiddels achter ons en het echte werk voor de competitie kon beginnen. De eerste wedstrijd in de derde klasse voor DTC was beslist geen makkelijke. Tegenstander WVV deed vorig jaar lang mee om de bovenste plaatsen in de derde klasse. Bovendien wist het dit seizoen al zijn bekerwedstrijden te winnen zonder ook maar één tegendoelpunt te incasseren.

DTC kwam goed uit de startblokken. Het begon fel en kreeg via Sam Tebbe en Wout Potijk direct twee schietkansjes. Daarna vormde zich al snel een spelbeeld dat we de rest van de eerste helft zouden zien. WVV aan de bal zorgvuldig wachten op een gaatje en DTC inzakkend loerend op een counter. WVV wist weinig gaatjes te vinden, maar na ruim een kwartier kwam het toch op voorsprong. Uit een corner kwam de ploeg uit Hengevelde op 1-0.

Het doelpunt van de thuisploeg deed het spelbeeld niet veranderen. De bal ging snel rond op het kunstgras, maar de spelers van WVV wisten weinig tot geen uitgespeelde kansen te creëeren. DTC probeerde David Westerhof en Tebbe diverse keren in stelling te brengen, maar zij wisten ook niet door de geelgroene verdediging te komen. Pal voor rust maakte WVV wederom uit een hoekschop een doelpunt. Pim Scholte Lubberink probeerde nog een kopbal voor de lijn weg te werken, maar de scheidsrechter had al gezien dat deze de doellijn was gepasseerd, 2-0.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het zag al na vijf minuten in de tweede helft een doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Het bleek een opmaak naar meer, want de spits van WVV kreeg binnen tien minuten twee uitstekende mogelijkheden. Hij wist een prima aanval niet af te ronden en schoot van dichtbij over. Later wist hij een voorzet op maat ook niet binnen de palen te krijgen.

Zo’n tien minuten voor tijd maakte DTC de aansluitingstreffer. Westerhof stond op aangeven van Wout Groeneveld opeens oog in oog met de keeper van WVV. Hij bleef ijzig kalm, omspeelde de doelman en schoof in een leeg doel binnen, 2-1. Het geloof op een resultaat was volop aanwezig en een spannende slotfase diende zich aan. Daarin was DTC nog één keer heel dichtbij, maar een scrimmage voor het doel van WVV leverde helaas geen doelpunt op.

Zo trok WVV uiteindelijk aan het langste eind en dat was op basis van de kansenverhouding ook wel een terechte uitslag. Toch had er zomaar een puntje in kunnen zitten voor DTC. Daan Groener speelde een ijzersterke wedstrijd en werd ‘Man of the Match’. Volgende week speelt DTC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen Op Sportpark Lattrop is GVV Eilermark om 14:00 de tegenstander.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer