DTC start bekeravontuur met nederlaag tegen Luctor.

Opstelling DTC’07: Tristan Bergman; Mick Fox (Daan Groener), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Rutger Hof); Mark Hesselink (Lars Arens), Jelco Nijhuis, Wout Groeneveld, Roel Potijk (Nick Huusken); Sam Tebbe en David Westerhof (Niels Wessels).

ALMELO – Het nieuwe seizoen begint met drie bekerwedstrijden. Daarin treft DTC met Luctor et Emergo, KOSC en Manderveen geen onbekende tegenstanders. Die laatste twee zaten vorig jaar bij DTC in de competitie, terwijl Luctor vorig jaar ook al in de beker werd getroffen. Toen was de ploeg uit Almelo met 1-4 te sterk. Luctor degradeerde vorig seizoen van de 3e naar de 4e klasse, terwijl DTC juist de omgekeerde weg bewandelde. Het is tevens de allereerste wedstrijd voor Paul Ottenhof als hoofdtrainer van DTC.

In de beginfase had Luctor een licht overwicht. Het liet de bal op het kunstgras wat makkelijker rondgaan dan DTC. Na een kwartier noteerde de thuisploeg het eerste schot op doel. Doelman Tristan Bergman verwerkte de doelpoging tot hoekschop. Kort daarna werd ook DTC voor het eerst gevaarlijk. Na goed voorbereidend werk van Sam Tebbe, kreeg Roel Potijk de bal bij de tweede paal net niet tussen de palen.

DTC had moeite om de bal langere tijd in de ploeg te houden en dus bleef Luctor de bovenliggende partij. Dat veranderde echter na een halfuur. Toen kwam DTC beter in de wedstrijd en wist in het korte tijd via Jelco Nijhuis, Rik Groeneveld en David Westerhof drie doelpogingen te noteren. De grootste mogelijkheid ontstond echter via Mick Fox. Hij kon na goed doorkoppen van Tebbe alleen op de doelman af. Hij koos ervoor om de bal breed te leggen op Westerhof, maar daar kon nog net een verdediger tussenkomen.

Vlak voor rust ging het dan toch mis voor DTC. Een korte hoekschop van Luctor werd voor het doel gebracht en door een verdediger binnengekopt, 1-0. Zo zocht DTC met een achterstand de kleedkamer op. DTC begon goed aan de tweede helft en kwam al snel langszij. Aanvaller Tebbe schoot vanuit de stuit fraai de gelijkmaker binnen, 1-1.

DTC bleek niet in staat om door te drukken en stond vrij snel wederom op achterstand. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal hard via de onderkant van de lat binnen geschoten, 2-1. Drie minuten later werd het ook al 3-1. Een aanvaller van Luctor frommelde een de bal binnen nadat Bergman in eerste instantie nog redding bracht.

DTC probeerde daarna voornamelijk via de snelheid van Wessels en Huusken nog terug te komen in de wedstrijd, maar verder dan een goede mogelijkheid voor Huusken na een voorzet van Tebbe kwam het eigenlijk niet. Kort voor tijd kregen beide partijen nog een grote mogelijkheid. Eerst loste de keeper van Luctor een lage voorzet, maar niemand van DTC kon de rebound binnenwerken. In de counter kon een aanvaller van Luctor alleen op Bergman af, maar hij raakte de paal.

Uiteindelijk een kleine maar verdiende nederlaag voor DTC op bezoek bij Luctor. DTC was in bepaalde fases van de wedstrijd de betere ploeg, maar dat bleek niet voldoende om als winnaar van het veld te stappen. Volgende week zondag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Buurman KOSC uit Ootmarsum komt dan op bezoek op Sportpark Tilligte. De aftrap is om 14:00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer