DVGT speelronde 3: Eerste ‘whitewash’ van het seizoen een feit

Voor het weekverslag van de 3e speelronde van de DVGT beginnen we deze week bij De Kroeg. Na hun knappe competitiestart van vorige week bij Morshuis (3-6 winst), werden ook deze week 6 punten bijgeschreven, ditmaal tegen Dartclub Groot’n 2. Het verschil werd deze week vooral gemaakt in de koppels, waar De Kroeg 3 van de 4 gespeelde koppels wist te winnen.

De tegenstander van De Kroeg van vorige week, Morshuis, was juist op zoek naar eerherstel. Dat moest gaan gebeuren in Reutum, op bezoek bij Bays 1. Ondanks een 1-1 tussenstand na 2 singlepartijen, wisten de Albergenaren uiteindelijk uit te lopen naar een ruime 1-8 overwinning. Door deze overwinning klimmen zij naar een 4e plek op de ranglijst.

Deze 4e plek was voorafgaand aan de 3e speelronde in handen van De Mors uit Ootmarsum, maar zoals bovenstaande al verraad wisten zij deze plek niet vast te houden. Tegen MarCant Darts 3 bleef het heel lang spannend. Na 4 koppels en 3 koppelpartijen leek het zelfs even af te stevenen op een allesbeslissende bierronde. Maar uiteindelijk wist het koppel Jordy Vrielink/Bas Wassink hier een stokje voor te steken door hun laatste koppelpartij te winnen. Wel waren er nog mooie 100+ finishes aan de kant van MarCant Darts 3, gegooid door Bjorn Stopel (124-finish) en Lars Hofste (130-finish), en wisten zij door het winnen van de bierronde nog een gratis, waarschijnlijk groene, versnapering mee te nemen naar Tubbergen.

In Weerselo leek het na een 5-0 tussenstand een gemakkelijke avond te worden voor de thuisploeg Dartclub Groot’n tegen Royaldarts 4. Meest opvallende moment was hier toch wel de eerste dubbel 1 van het seizoen van de beste “dubbel 1 gooier” van Dartclub Groot’n: Peter Geerds. Toch bleek Royaldarts 4 geen zin te hebben in een afstraffing. Van de laatste 4 te verdelen punten wisten de gasten uit Geesteren er 3 te pakken, waardoor er een 6-3 eindstand op papier kwam te staan. Dennis Flims werd unaniem verkozen tot “man of the match” na het uitgooien van de bierronde.

De eerste ‘whitewash’ van het eerste seizoen vond plaats in de derby tussen MarCant Darts 2 en MarCant Darts 1. Het was eenrichtingsverkeer tussen de nummers 1 en 5 van de competitie. Leon Oude Rengerink (MarCant Darts 1) voelde het tijdens de laatste koppel, waar Carlo Stroot en Chiel Koopman nog enige weerstand boden, al aankomen: “Als het maar geen 9-0 wordt!”. Helaas voor hem en MarCant Darts 1 stond er om 22:30 toch echt een score van 9 tegen 0 op papier. Daarmee hebben zij de ondankbare eer om dit als eerste te moeten ondergaan dit seizoen. Met deze 9-0 overwinning op zak verstevigde MarCant Darts 2 zijn koppositie nog maar eens, waardoor nummer 2 Dartclub Groot’n nu op 4 punten achterstand staat. Hekkensluiter van de competitie, Koapman, kwam deze week niet in actie.

De uitslagen en statistieken van speelronde 3 op een rijtje:

De Kroeg – Dartclub Groot’n 2 6-3

Bays 1 – Morshuis 1-8

1x 180 Henk Eerdman

De Mors Ootmarsum – MarCant Darts 3 5-4

Bjorn Stopel 124-finish, Lars Hofste 130-finish

Dartclub Groot’n – Royaldarts 4 6-3

1x 180 Bart Flinkers, Bart Flinkers 102-finish, Gijs Mekenkamp 113-finish

MarCant Darts 2 – MarCant Darts 1 9-0

1x 180 Leon Oude Rengerink, 1x 180 Rene Loman

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer