EHV en Zwolle maken er een prachtige seizoensouverture van (2-2)

Met een welgemeend ‘Ik ben trots op jullie!’ opende trainer-coach Richard van Wezenbeek van de EHV-hockeymannen de nabespreking van hun thuiswedstrijd tegen Zwolle. De opening van het seizoen was zojuist in een 2-2 gelijkspel geëindigd en dat was typisch zo’n resultaat waarvoor hij vantevoren had getekend, maar dat achteraf toch wat tegenviel.

Nietteman had de thuisploeg alle reden om tevreden te zijn, want een remise tegen een van de degradanten uit de overgangsklasse was zeker geen slechte uitkomst. Na een ontspannen voorbereidingscampagne, met als hoogtepunt een prima weekend in Limburg, had EHV er zichtbaar zin in om van de opening van het seizoen voor eigen publiek iets leuks te maken. Ondanks de zinderende hitte werd het tempo er flink opgelegd, met flitsende combinaties over de snelle vleugels, en omdat Zwolle hierin volop meeging, ontstond er een wedstrijd die het aankijken meer dan waard was. De gasten namen de lelding, maar EHV liep via benutte strafcorners door Luuk Hoefman en Bo Stok uit naar 2-1. De 2-2 was gelet op de verhoudingen uiteindelijk wel verdiend, maar toch overheerste het gevoel dat het ook zomaar drie punten hadden kunnen zijn. Aanvoerder Pim Bonder werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer