Gehavend Quick’20 wint van Barneveld met 1-2

Met een al grote lijst aan geblesseerden viel tot overmaat van ramp ook nog Jesse Kip tijdens de warming-up uit, anders was de titel misschien geweest : “Kip velt Barneveld”. Hij werd prima vervangen door Yannick Dam. Het centrale duo in de defensie Yannick Heskamp en Bart Huyts legden in Barneveld het ei voor de moeizame winst door de talrijke hoge ballen deskundig weg te koppen.

Alle gekheid op een stokje, vorige week zat iedereen behoorlijk in zak en as na de ruime 3-0 thuisnederlaag tegen Scherpenzeel, gisteren was de vreugde na 102 minuten enorm na de zwaarbevochten 1-2 zege bij SDV Barneveld. Vooral overheerste de tevredenheid over de wijze waarop de ruststand uiteindelijk ook de eindstand werd.

Het was gisteren vooral een zeer spannende partij voetbal tot ver in de 12 minuten blessuretijd. Quick’20 begon zeer goed tegen een hele aanvallende tegenstander. Al na 9 minuten scoorde Quick’20 na een prima kopbal van de vrijstaande Cas Goorhuis Oude Sanderink uit een vrije trap van Luuk Geelen. Of SDVB haar opponent onderschatte is onduidelijk, ze waren wel even de weg kwijt. Daardoor werd het al na 20 minuten 0-2. Van achteruit kwam de bal via Cas bij Yusuf Koroma, die diep speelde op Peter Ilia. Hij schoot de bal vrij voor de doelman beheerst tussen de palen.

Daarna nam SDVB het spel in handen en dat leidde in de 40e minuut tot de enige tegentreffer na een goede aanval door Maikel Jansen, 1-2. Dit was ook de ruststand.

Na rust kwam Quick’20 er niet meer aan te pas. „Over die tweede helft kan ik heel kort zijn: we hebben alleen maar verdedigd”, zei trainer Erik Hazewinkel. „We zijn onze helft niet af geweest. Het was spannend, maar we trokken het op karakter over de streep. We hielden de boel knap dicht. Conditioneel was het ook lastig, we hebben nog te weinig spelers die het negentig minuten volhouden op dit niveau.”

SDVB had in de tweede helft wel 80% balbezit, echte kansen waren er niet. Alle ballen werden hoog voor het doel gespeeld.
In de 12 minuten blessuretijd toonde Niels Ensink zich weer een betrouwbare sluitpost door een afstandsschot en een voorzet uit zijn doel te stompen. Zo kwam er na 102 minuten een einde aan de wedstrijd en verliet SDVB verbijsterd het kunstgrasveld en kon er al na de 2e wedstrijd een klein feestje worden gevierd in de kleedkamer van Quick’20 en op de terugreis van vijf kwartier.

Thomas Bosch maakte gisteren na 2 zware blessurejaren en evenveel operaties zijn verdienstelijke rentree in de hoofdmacht. Hij mocht een kwartier spelen, dat werd bijna een half uur na de terechte 12 minuten blessuretijd die werden bijgeteld door de goede scheidsrechter Pijnenburg, prima geassisteerd door zijn assistenten Sirbulescu en van Doren.

Een compliment voor Thomas (zie foto) is zeer op zijn plaats. Want hij was er in die 2 ongelukkige jaren altijd bij, thuis en uit!

Vierde divisie D.
SDV Barneveld – Quick’20 1-2
Score: 9. Cas Goorhuis Oude Sanderink, 20. Peter Ilia 0-1, 40. Maikel Jansen 1-2.

Quick’20: Niels Ensink, Luuk Geelen, Bart Huyts, Yannick Heskamp, Cas Goorhuis Oude Sanderink, Daan Oude Veldhuis, Lennart Jansink (66. Jord Oude Ellferink/ 90. Dries Borggreve), Gijs Olde Scholtenhuis, Peter Ilia
(76. Stefano Zeeuw) Yannick Dam (76. Thomas Bosch), Yusuf Kuroma
(46. Milan Braam).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer