Gelijkspel voor Den Ham in de beker

De seizoen ouverture van de v.v. Den Ham bracht de Hammenaren in het bekerprogramma op een late zaterdagmiddag in Slagharen, waar E.M.M.S. de tegenstander was.

Den Ham, dit seizoen onder leiding van de trainers Tim Nijzink en John Brakert, begon met name verdedigend niet al te sterk aan de wedstrijd. Reeds na 3 minuten lag de bal in het netje achter doelman Jeffrey Ekkel toen nonchalant verdedigen werd afgestraft door Sander Eggen namens E.M.M.S.

Den Ham zette de eerste helft een tandje bij en kwam in de 31e minuut op een 1-1 stand door een prima doelpunt van Thomas Remmink.

De gelijke stand bleef slechts 4 minuten op het scorebord, want even later draaide Glenn ter Wielen maar liefst 3 Hammer verdedigers dol en scoorde de 2-1. Michiel Schurink, terugkomend na een blessure werd na 35 minuten spelen vervangen door Herjan Jurjens.

Daarna was Den Ham gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg en kreeg meerdere mooie kansen. Thomas Remmink, Luuk Kuiper en de invallers Herjan Jurjens en Malke Gecer vonden echter steeds de uitstekende doelman Kleinheerenbrink op hun pad die deze avond onmogelijke reddingen in huis had. Hij was echter in de 62e minuut kansloos toen Kevin Ruiterkamp een harde voorzet vanaf de rechterkant in het doel zag verdwijnen middels een verdediger van E.M.M.S. die kennelijk vaker met dit bijltje had gehakt.

Al met al een nuttige wedstijd in het beker toernooi die de Hammer trainers ongetwijfeld een beeld hebben gegeven waar de komende weken nog wat aan gesleuteld mag worden.