Gramsbergen begint de competitie met winst tegen de Zweef

Verslag door Jordy Veldsink

Dit weekend stond dan eindelijk weer de 1e competitiewedstrijd op het programma. Gramsbergen mocht thuis aantreden tegen de Zweef uit Nijverdal. Heerlijke voetbalomstandigheden dit weekend voor een lekker potje voetbal. 1e helft Het was in de eerste minuten vooral de Zweef wat het beste uit de kleedkamer kwam. Enkele goede aanvallen van de gasten, levert gelijk een goede kans op. Kosters weet knap te redden en zo de vroege 0-1 te voorkomen.

Hierna komt Gramsbergen beter in de wedstrijd. In de 7e minuut komt Gramsbergen al gelijk op een 1-0 voorsprong. Het is een hard schot van Houtman, deze wordt nog gered door de keeper, maar de rebound wordt heerlijk door Nijboer binnen geschoten. Een ideale start voor Gramsbergen dus. Hierna blijft Gramsbergen de betere ploeg, maar echt grote kansen weet het niet te creeren. Na een half uur ook weer wat mogelijkheden voor de Zweef, maar Kosters weet hierop wederom goed te redden. Voor de rest weinig bijzonderheden en zo gaat Gramsbergen met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. 2e helft Net als in de 1e helft, krijgt de Zweef in de eerste minuten gelijk een paar goede kansen, maar gelukkig voor Gramsbergen blijft het bij 1-0.

Hierna begint Gramsbergen een stuk beter te voetballen en krijgt het in 10 minuten maar liefts 4 goede kansen, maar helaas werden deze allemaal niet benut. In de 66e minuut een goede kans voor Nijboer, maar zijn schot wordt te slap ingeschoten. Een minuut later ook een goede mogelijkheid voor Houtman, maar de keeper weet te redden. Enkele minuten later een goede kans voor Zweers, maar zijn schot vliegt over. Hierna wederom een goede actie van Nijboer, die geweldig speelde vanaf de linkerkant. Maar zijn schot vloog helaas ook over.

In de 80e minuut een paar goede kansen voor de Zweef, maar gelukkig voor Gramsbergen loopt dit goed af. Hierna vergeet Gramsbergen de wedstrijd wederom te beslissen. Kansen voor Houtman en Jorn Kremer weten het doel helaas ook niet te vinden. Zo bleef het bij 1-0 en was het de laatste minuten nog onnodig spannend, maar gelukkig wist de Zweef niet erg gevaarlijk meer te worden. Gramsbergen kon zodoende de eerste 3 punten van de competitie bijschrijven. Gramsbergen begon de eerste 20 minuten goed aan de wedstrijd, maar viel daarna wat terug. Ook in de 2e helft waren er genoeg mooie acties te zien, maar wist dit helaas niet in meer doelpunten uit te drukken. Het belangrijkste deze middag was dat de 3 punten in ieder geval in Gramsbergen bleven en kan het de komende weken hopelijk alleen maar beter gaan. Volgende week speelt Gramsbergen uit in Zutphen, tegen de plaatselijke FC om 15.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer