Judoka’s Mustafa, Dennis en Henrik behalen hogere dan

Het is judoka’s Mustafa Faqiri, Dennis Dijkstra en Henrik Denker hebben hun dan gehaald voor hun zwarte band. Na lang trainen is het hun allemaal gelukt om op te klimmen op de judoladder. 

Faqiri en Dijkstra zijn al jarenlang lid en geven ook les bij Judovereniging THAG. Samen hebben ze maanden getraind voor de zwarte band en beiden slaagden voor hun eerste dan. Het is een ultieme droom voor vele judoka’s, maar velen stranden in de weg ernaar toe. Ze mogen allebei dus zeer trots zijn op dit resultaat. Denker ging op voor tweede dan en ook hij slaagde. Een geweldig resultaat en een kroon op de urenlange trainingen. Vanuit Judoverenging THAG leidt leraar Joep Ritzen de judoka’s op tot zwarte band of hoger. Hij is zelf judoleraar B en in het bezit van de derde dan.

Een judoka start met de witte band en kan ieder half jaar examen doen om een hogere slip of hele band te behalen. Dit gaat in de volgorde van de kleuren geel, oranje, groen, blauw en bruin. Voor de zwarte band, ook wel 1e dan genoemd, kan een judoka geen examen meer doen bij de eigen club, maar moet hij zich opgeven voor het danexamen die twee keer per jaar in het district georganiseerd worden. Deze worden afgenomen door de Districts Graden Commissie en per kandidaat zijn er drie examinatoren. Het is dus niet zomaar iets als je de zwarte band behaalt en er gaan ook maanden training aan vooraf.

Wil je ook judoën? In Almelo, Geesteren, Tubbergen of Wierden kun je elke avond judoles volgen. Kijk voor de mogelijkheden op www.jvthag.nl of bel voor meer info met 06-22961789.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer