MarCant Darts 2 behoudt koppositie DVGT

Ook na de 2e speelronde, gespeeld op maandag 18 september, blijft MarCant Darts 2 de koploper in de DVGT. Na de 8-1 winst vorige week op Koapman in eigen huis, werden ook deze speelronde 8 punten meegenomen naar het thuishonk in Tubbergen.

Justin Oldenbroek zette in zijn singlepartij meteen de toon met een 180’er en een 14 darter, waarna MarCant Darts 2 uitliep naar een 1-8 overwinning bij Dartclub Groot’n 2.

Nummer 2 achter MarCant Darts 2, Dartclub Groot’n, wist met dezelfde cijfers te winnen op bezoek bij MarCant Darts 3. Meest opvallende moment in deze partij was de oerkreet van Mart Kempers na, volgens hemzelf, de eerste 180’er sinds lange tijd. Zelfs de politie kwam nog even een kijkje nemen na meldingen van geluidsoverlast. Uiteindelijk liep alles met een sisser af en keerde Dartclub Groot’n met een 1-8 overwinning en beschadigde trommelvliezen terug naar Weerselo.

Op de baan naast MarCant Darts 2 – Dartclub Groot’n, werd de top 3 van de DVGT gecomplementeerd door Royaldarts 4, dat met 2-7 wist te winnen van MarCant Darts 1. Nieuwkomer Lex Brummer (MarCant Darts 1) wist hier nog wel een mooie 144-finish te produceren.

Sterke start
Verder speelde De Kroeg deze speelronde zijn allereerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen en begon meteen goed. In de lastige uitwedstrijd in Albergen wisten zij dankzij een 3-6 overwinning de eerste 6 punten van het nieuwe seizoen bij te schrijven.

In de laatste wedstrijd van speelronde 2 wist De Mors uit Ootmarsum de 4e plek te bemachtigen. Dankzij onder andere 4 gewonnen koppelpartijen, wisten zij met 2-7 te winnen bij Koapman in Tilligte. Bays 1 kwam deze spelronde niet in actie.

De uitslagen en statistieken van speelronde 2 op een rijtje:

Dartclub Groot’n 2 1-8 MarCant Darts 2

1x 180 Justin Oldenbroek, 14-darter Justin Oldenbroek, 112-finish Mike Lansink

MarCant Darts 3 1-8 Dartclub Groot’n

1x 180 Mart Kempers, 1x 180 Mark Roesthuis, 1x 180 Wouter Ophuis

MarCant Darts 1 2-7 Royaldarts 4

144-finish Lex Brummer

Morshuis 3-6 De Kroeg

110-finish Rob Kuipers

Koapman 2-7 De Mors Ootmarsu

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer