Mariënberg verliest bekerduel van Enter Vooruit

Na een goed begin waarin Mariënberg brutaal de leiding nam na een snel gegeven strafschop stond er 45 minuten later een 4-1 voorsprong op het scorebord voor gastheer Enter Vooruit!

Het kan verkeren! In een snikheet Enter stuurde trainer Arjan Visscher weer een heel ander team de wei in als in de verloren oefenwedstrijd tegen Hardenberg’85 afgelopen dinsdag.

Na amper enkele minuten spelen lag de bal al op de stip. De doelman van Enter Vooruit kon een schijnbaar ongevaarlijke uithaal van Collin Bouwhuis niet voldoende klemmen, Rolf Hofsink leek er met het kadootje er van door te gaan maar werd gevloerd door de keeper die zijn fout wilde herstellen. Niet dus! Penalty. Rolf Hofsink faalde niet vanaf elfmeter, 0-1. Mariënberg leek zelf de voorsprong te verdubbelen maar hier stak de grensrechter een stok voor. Was het buitenspel? Zeg het maar… Enter speelde steeds meer Vooruit. Het had enkele dotten van kansen. Maar ondermeer fraai keeperswerk van Thijs Altena voorkwam voor de drinkpauze de gelijkmaker.

Maar na 26 minuten en inclusief drinkpauze was de gelijkmaker alsnog daar. Nonchelant uitverdedigen kwam de achterhoede van de roodzwarten duur te staan, het werd meteen genadeloos afgestraft door Enter, 1-1.

Hierna ging het snel met de voorwaartsen van de thuisploeg.

Voor rust vonden ze nog 3x het doel achter Thijs zodat er 4-1 op het scorebord stond in de rust. Na rust was mede door het tropische weer de geest snel uit de fles…

Uiteindelijk won Enter verdiend met 5-2 van Mariënberg als was de tweede goal van Mariënberg deze middag een fraaie door Patrick Willems.

Hierdoor lijkt Mariënberg uitgebekerd te zijn en heeft Enter Vooruit de beste papieren om een ronde verder te bekeren.

Ach, zoals de meeste clubs zijn wij de bekerduels als veredele oefenwedstrijden. Conclusie na de twee wedstrijden waarvan ik 3 helften heb gezien is dat wij aanvallend meer onze vuist kunnen maken maar aan de andere kant de tegengoals te makkelijk weggeven…

Daarin zit nog een flinke punt van verbetering. Komende zaterdag wacht thuis op het Westerpark het 3e beker cq. oefenduel. Dan is Sportclub Rijssen onze sparringpartner. Voor nu, fijn weekend, zoek maar lekker verkoeling en/of trek zo’n koude pretkegel open. Tot volgende week.

(AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer