Moeizame overwinning NKC ’51 op SKF

NKC ‘51 reisde afgelopen zaterdag af naar Veenendaal voor de ontmoeting met SKF. Na de moeizame overwinning vorige week tegen Dindoa was het zaak voor de ploeg van Dave van Zonderen om de goede lijn door te trekken, maar dat dit geen makkelijke opgave zou worden was vooraf duidelijk. In Veenendaal stond de wedstrijd onder goede leiding van dhr. Baerends en dhr Visscher.

Evenals vorig duel kwam NKC ‘51 aanvallend moeilijk in haar ritme, SKF had zich duidelijk zichtbaar goed ingesteld op het aanvalsspel van NKC ‘51, maar ook de thuisploeg kon in de beginfase de korf moeilijk vinden. Dit resulteerde in een gelijkopgaande strijd waarin beide teams geen overwicht kom forceren. Na de 3-3 kwam NKC ‘51 in een wat betere fase en kon voor het eerst een marge uitbreiden naar 3-6. Verdedigende maakte NKC ‘51 weinig fouten, maar kon in deze fase het verschil niet vergroten. De marge van drie leek stand te houden tot aan de rust via 5-8 en 6-9, maar op slag van rust was het SKF dat het laatste doelpunt noteerde van de eerste helft. Ruststand 7-9.

Snelle aansluitingstreffer
SKF leek het goede einde van de eerste helft direct door te zetten in de tweede helft en maakte al snel de aansluitingstreffer, 8-9. NKC ‘51 werd hierdoor wakker geschud en bleef met de nodige rust te spelen. Met twee doelpunten op rij aan Nijverdalse kant werd de voorsprong weer vergroot naar 8-11. Vanaf dat moment kwam er zand in de motor van NKC ‘51. Men kwam moeilijk tot scoren en SKF begon met meer agressiviteit en overtuiging te spelen. NKC ‘51 wist niet waar het het zoeken moest en keek toe hoe SKF langzaam dichterbij kwam en uiteindelijk gelijk maakte bij 12-12 en zelfs op voorsprong kwam, 13-12.

Zwaarbevochten overwinning
De achterstand werd voor NKC ‘51 gelukkig snel weggewerkt en kwam daarna weer op voorsprong, 13-14. Beide ploegen gaven in de eindfase niet op en werkten hard. SKF maakte de stand weer gelijk waarna spannende laatste minuten ontstonden. NKC ‘51 zette verdedigend de boel nog eens op scherp en dwong aanvallend twee kansen af welke beide eindigden in cruciale gegeven strafworpen door de arbiters. De strafworpen werden verzilverd en SKF wist daarna geen vuist meer te maken en moest zich gewonnen geven. Daarmee trok NKC ‘51 opnieuw een zwaarbevochten maar terechte zege over de streep. Eindstand 14-16.

Komend weekeind speelt NKC ‘51 haar derde uitwedstrijd op rij, de eerste returnwedstrijd wordt dan gespeeld tegen KV De Meeuwen. Aanvang 15:30 uur.