NEO wint doelpuntrijk laatste bekerwedstrijd bij BWO

NEO heeft het laatste voorbereidende duel voor de start van de competitie met 5-2 gewonnen van zaterdag tweedeklasser BWO. De in bijna fluorescerend oranje gestoken ploeg speelde gedreven en was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Na een ruststand van 0-2 stond er na 90 minuten 2-5 op het scorebord.

Net als in het oefenduel, een paar weken geleden, zette NEO vroeg druk op de thuisclub, die daar meestal geen oplossing voor wist te vinden. De NEO-defensie kwam nauwelijks in de problemen en de jarige Leco Zeevalkink was in die fase nagenoeg werkeloos.

Nadat een fantastische kopbal in de kruising van Wessel Bom wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd, was het na twaalf minuten wel raak. Wout Bartelink bediende Stef Rompelaar met een steekpass en de spits scoorde beheerst de 0-1.

Het bleef kansen regenen daarna en Ron Spoler en Stef Rompelaar lieten prima mogelijkheden liggen. De 0-2 viel echter vrij vlot toen een voorzet van Mats Velner door Bas Spenkelink over de uitlopende BWO-goalie werd ingekopt. BWO werd in die fase alleen gevaarlijk door een scherpe voorzet van de rechterkant die nipt gemist werd.

Met de vanwege studie de komende tijd afwezige Kevin Roesink in de ploeg werd aan de tweede helft begonnen. Al vrij vlot was het de sterk spelende Wessel Bom, die een afvallende bal met een streep in de benedenhoek deed belanden: 0-3.

NEO wisselde door en Bram Rikhof, Daan Visscher, Twan Weghorst en Thomas Kreijns kwamen in de ploeg. De veldverhoudingen veranderden niet zo gek veel, hoewel BWO wat vaker gevaarlijk was dan in het eerste bedrijf. Nadat Twan Weghorst voorbereidend werk van Wessel Bom op waarde schatte en 0-4 maakte, scoorde Tijn Steggink meteen daarna de 1-4, maar nauwelijks later bediende Bram Rikhof zijn maatje Daan Visscher voor de 1-5.

Vlak voor tijd scoorde Tom Harbers voor de thuisclub nog de 2-5, maar daar bleef het bij.

NEO deed derhalve zijn plicht en moet afwachten hoe de uitslag van Bon Boys – Rigtersbleek komende zaterdag wordt. Bij een overwinning van de Haaksbergenaren gaat NEO door in het bekertoernooi, bij elke andere uitslag Rigtersbleek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer