News Outside Voetbaldag in Tubbergen

Op woensdag 25 oktober, in de herfstvakantie, organiseert voetbalschool PB Soccer uit Almelo in samenwerking met uitgeverij en reclamebureau News Outside uit Tubbergen de tweede editie van de News Outside Voetbaldag bij TVC ’28 in Tubbergen, voor jongens en meisjes tussen 6 en 14 jaar. “De eerste editie was gelijk een groot succes met 56 deelnemers. We hadden er prachtig weer bij en we zagen blije en enthousiaste blikken bij de kinderen en daar doen we het voor!”, aldus een enthousiaste Brian Brokelman, eigenaar News Outside. “De prachtige accommodatie is ook uitermate voor deze Voetbaldag. Er ligt een goed kunstgrasveld op het hoofdveld en straks staat er ook nog eens een prachtige tribune, wat zullen de kinderen daarvan opkijken”, zegt Patrick Bakhuis, eigenaar voetbalschool PB Soccer die dit soort voetbaldagen vaker houdt in de schoolvakanties.

Deelnemers komen rond 9.00 uur aan bij TVC ’28 en in de kantine krijgen ze uitleg over de News Outside Voetbaldag. Dan start hun avontuur als echte (prof)spelers die gaan genieten van een Champions League-sfeer. De jongens en meisjes, voor wie de Voetbaldag een hele beleving zal zijn, starten met ondertekening, de voetbalshirts hangen klaar in de kleedkamer voor ze, ze gaan door een rookgordijn het hoofdveld op, er worden voetbaltestjes met kleine prijzen en daarna een grote opkomst met deelnemers die in rook en onder de Champions-League hymne het hoofdveld gaan betreden.

Voetbalplezier

Verder is er op de News Outside Voetbaldag alleen maar voetbalplezier waarbij deelnemers worden uitgedaagd met verschillende trainingsvormen. De deelnemers hebben tijdens de Voetbaldag ook de kans om individuele prijzen te winnen! Zo is er een prijs voor wie kan het beste mikken, wie de hoogste score haalt bij het gatendoek, wie met de hoogste snelheid schiet, en nog veel meer! In de pauze worden de kinderen getrakteerd op een volledig verzorgde lunch met verschillende gesmeerde broodjes. En tijdens korte pauzes worden er drinken en tussendoortjes verzorgd.

De trainingsvormen

De trainingsvormen die tijdens de News Outside Voetbaldag worden aangeboden zijn looptraining, stabiliteitstraining, aanvallen en verdedigen, grove techniek (schieten, pass en aanname) en fijne techniek (acties, kappen en draaien). Verder wordt elke deelnemer op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd. Dit gebeurt zowel op individuele basis als in teamverband. Daarbij zullen de deelnemers trainen met trainingsmateriaal waar zij bij de vereniging niet mee spelen. Denk dan aan smartgoals, ledsreact, skills ball 100% Voetbal, rebounder en nog meer.

Het programma

09:00 uur        Ontvangst bij de vereniging

09:30 uur        Start ochtendtraining deel 1

10:30 uur        Pauze

10:45 uur        Start ochtendtraining deel 2

12:00 uur        Lunch

12:30 uur        Start middagtraining deel 1

13:30 uur        Pauze

13:45 uur        Start middagtraining deel 2

15:15 uur        Einde News Outside Voetbaldag

Gratis voetbalshirt

De News Outside Voetbaldag vindt plaats onder begeleiding van gekwalificeerde trainers uit de regio met ervaring bij de FC Twente/Heracles Academie. Patrick Bakhuis, oprichter van PBSoccer: “De eigenaar van News Outside, Brian Brokelman, wil met deze News Outside Voetbaldag iets betekenen voor de gemeenschap in en om de gemeente Tubbergen. In de herfstvakantie wordt er op sportief en vitaal gebied in de gemeente Tubbergen niet erg veel georganiseerd voor de jongens en meisjes tussen de 6 en 14 jaar. Hoe mooi is het dan dat ze kunnen deelnemen aan een geweldig evenement waarbij ze ook nog eens een prachtig voetbalshirt krijgen en waarbij ze de hele dag in de buitenlucht lekker aan het bewegen zijn en ook nog eens wat opsteken op voetbalgebied.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer