NKC ’51 nog altijd koploper in korfbal Hoofdklasse 03

Na de winstpartij van vorige week tegen KV de Meeuwen speelde NKC ‘51 afgelopen zaterdag haar eerste uitwedstrijd tegen CSV Dindoa in Ermelo, dat vorige week knap een punt uit het duel tegen SKF wist te behalen. In de voorbereiding van dit seizoen werd nog geoefend tegen Dindoa, dus NKC ‘51 wist wat het kon verwachten van de Ermeloërs.

In Ermelo waren de weersomstandigheden goed en het vele publiek dat was afgekomen op deze wedstrijd kon zich opmaken voor een verdedigend tactisch steekspel. Om 15:30 werd er voor het eerst gefloten door leidsmannen dhr. de Vries en dhr. Blauw.

Verdedigen
Dat het een verdedigende wedstrijd zou worden werd al snel duidelijk in de eerste helft, beide ploegen hadden zich goed voorbereid op het aanvallende spel van de tegenstander en dit zorgde ervoor dat NKC ‘51 en Dindoa aanvallend moeizaam in hun spel kwamen. Daarom duurde het ook enkele minuten voordat de score geopend werd door de thuisploeg. NKC ‘51 wist kort daarna ook de score te openen en bracht de stand in evenwicht, 1-1. Na een fraai afstandsschot van Dindoa nam NKC ‘51 scorend het initiatief over, maar beide teams waren nagenoeg aan elkaar gewaagd en in het spelbeeld was er geen bovenliggende partij. NKC ‘51 ging net wat beter met de kansen om en liep uit naar een 2-4 voorsprong. Lang konden de Nijverdallers niet genieten van de voorsprong, na om en om gescoord te hebben tot 3-5, scoorde Dindoa tweemaal waardoor de stand weer gelijk was, 5-5. Zo gingen NKC ‘51 en Dindoa gestaag naar het rustsignaal, er werd met een laag tempo gespeeld en het was overduidelijk zoeken naar de juiste kansen. NKC ‘51 en Dindoa kwamen niet los van elkaar en uiteindelijk werd er gerust met 8-8.

Totale controle
De eerste minuten in de tweede helft waren identiek aan de eerste helft. Het eerste aanvalsvak van NKC ‘51 had veel moeite om de korf te vinden dankzij het goede verdedigende werk van Dindoa. Om het spelbeeld te veranderen moest er iets gebeuren aan de kant van NKC ‘51. Door meerdere wissels toe te passen kwamen de Nijverdallers wat beter in hun spel. Na de 9-8 van Dindoa brak een fase aan waarin NKC ‘51 de totale controle had. Verdedigend werden de puntspelers van Dindoa aan banden gelegd waarbij voortreffelijk werk werd verzet door de dames van NKC ‘51. NKC ‘51 liep uit naar een 9-11 voorsprong, toch had Dindoa een antwoord klaarliggen en bracht de stand weer naar 11-11. In een doelpuntarme wedstrijd wist NKC ‘51 een tandje bij te schakelen, het verdedigende werk werd goed vastgehouden en wederom nam NKC ‘51 het initiatief over. NKC ‘51 wist de voorsprong te pakken en deze uit te breiden naar 11-14. Dit leek de definitieve stap te zijn naar een overwinning. Vanaf dat moment kon NKC ‘51 lange aanvallen spelen en werd de thuisploeg ongeduldig.

Dindoa nam veel eerste schoten en dit resulteerde in veel balverlies. Dindoa deed nog wel iets terug bij 12-14, maar het slotakkoord was voor NKC ‘51 dat de eindstand bepaalde op 12-15. Met deze belangrijke overwinning is NKC ‘51 nog steeds koploper in de Hoofdklasse 03.

Komend weekend speelt NKC ‘51 opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen het sterke SKF uit Veenendaal.