Poulewinnaar DOS’37 sluit bekerfase af met gelijkspel in Hulsen

Hulsen – Na twee overtuigende winstpartijen in de poulefase was DOS’37 al geplaatst voor de volgende ronde in het bekeravontuur, na de 1-7 vorige week bij ON. Afgelopen zaterdag moesten de geel-zwarten het opnemen tegen Hulzense Boys, die beide bekerwedstrijden verloren had. De eindstand deze middag werd 3-3 en zo kunnen de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman zich twee weken lang voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd, uit tegen FC Winterswijk op 30 september, op het onorthodoxe tijdstip van 18:00 uur.

Zaterdag jl. was er een mooie affiche tegen Hulzense Boys, die tevens bij de Vriezenveners in de competitie zit. DOS ‘37 zit in een flow en Hulzense Boys is nog een beetje zoekende naar de juiste vorm. DOS’37 was nog niet echt wakker en al na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, door een doelpunt van Leco Bruinsma. Een afvallende bal van de DOS-defensie kwam in de voeten bij Bruinsma en hij schoot straks langs Patrick Nitert en zo stond het 1-0 voor Hulzense Boys. DOS ’37 speelde matig deze wedstrijd en na een kwartier spelen kreeg Hulzense Boys een goede mogelijkheid om de 2-0 te maken, maar de kopbal belandde in de handen van Patrick Nitert. En in de tegenaanvallen van DOS’37 stond de keeper van Hulsen telkens goed opgesteld, om zo de 1-1 te voorkomen. DOS’37 kwam wat beter in het spel en zo werd het dan ook gelijk in de 22ste minuut. Senna Silva van der Veen schoot van de linkerkant schitterend in het doel, 1-1. Beide partijen probeerden wel, maar tot echte kansen kwam men niet. Vlak voor rust had Senna Silva van der Veen bijna de 1-2 gemaakt, maar hij schoof de bal net langs de paal na een schitterende steekbal van Martijn Olde Olthof. Ruststand 1-1 in een matige eerste helft.

DOS’37 kwam goed uit de kleedkamer en na rust miste Ronald te Morsche een niet te missen kans, maar hij kon hem niet afmaken. Ondanks het goede begin van DOS’37 kwam toch de thuisploeg weer op voorsprong, door een randje op buitenspeldoelpunt. Na balverlies op het middenveld, werd Sander Kamphuis weggestuurd op randje buitenspel en hij schoot beheerst de 2-1 binnen. De voorsprong van Hulsen duurde zeven minuten, DOS’37 kwam op gelijke hoogte door wederom een doelpunt van Senna Silva van der Veen. Een voorzet op Senna werd op waarde geschat en hij kon de bal van dichtbij intikken, 2-2. De vele DOS-supporters gingen er nu eens goed voor zitten en het gevoel heerste dat de geel-zwarten gingen doordrukken. Maar nog geen vijf minuten later lag het balletje alweer in het andere net, doordat Ties ten Brage werd diep gespeeld, waarbij de verdediging van DOS’37 opnieuw niet goed stond en ten Brage de 3-2 op het scorebord kon zetten. De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman speelden te vaak slordig en maakte het zich onnodig moeilijk deze wedstrijd. In de 72ste minuut tikte Patrick Nitert uit een vrije trap de bal op de lat en zo voorkwam hij de 4-2. DOS’37 scoorde drie minuten later toch de gelijkmaker. Wederom een voorzet van rechts en deze keer werd de bal tegendraads ingekopt door Ronald te Morsche. Hij bracht de 3-3 op het scorebord en dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Het was allemaal verre van goed, maar toch kwamen de veerkrachtige Vriezenveners drie keer terug vanuit een achterstand, ondanks dat ze een matige wedstrijd speelden. Door dit gelijkspel is DOS’37 poulewinnaar geworden en bekert men verder in de knockoutfase. Zaterdag a.s. begint de reguliere competitie in de eerste klasse H, maar nog niet voor DOS’37. De derby op Het Midden tegen SVZW is namelijk uitgesteld op verzoek van het jubilerende de Zwaluwen. DOS’37 heeft dus twee volle weken om zich voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd dit seizoen, uit tegen FC Winterswijk. Onderdeel van deze voorbereiding betreft de oefenwedstrijd van dinsdag a.s. tegen vierde divisionist Heino, om 20:15 uur op Sportpark ‘De Kampen’ aan de Stationsweg nummer 10.

Eerder op de middag wist ons tweede elftal afgelopen zaterdag de bekerontmoeting te winnen van buurman DETO 2, met maar liefst 4-1 door o.a. een hattrick van Rick Dasselaar.

Wedstrijdstatistieken

Wedstrijd: Hulzense Boys 1 – DOS’37 1 3-3 (1-1)

Doelpunten: (7’) 1-0 Leco Bruinsma, (22’) 1-1 Senna Silva van der Veen, (50’) 2-1 Sander Kamphuis, (57’) 2-2 Senna Silva van der Veen, (63’) 3-2 Ties ten Brage, (75’) 3-3 Ronald te Morsche

Scheidsrechter: Semih Kiremit uit Almelo