Prima start DOS’37 in het bekeravontuur

Vriezenveen – Na twee weken van intensieve voorbereiding, met o.a. twee oefenwedstrijden tegen HHC 023 en Nunspeet, mochten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman het in de eerste bekerwedstrijd opnemen tegen zaterdag tweedeklasser De Zweef uit Nijverdal. DOS’37 had hierbij een prima start en won uiteindelijk met 3-1, dankzij een goede tweede helft.

Om klokslag 14:30 uur begon het bekeravontuur van de geel-zwarten op sportpark Het Midden. Ze moesten het opnemen tegen een oude bekende van vorig seizoen, De Zweef uit Nijverdal. DOS’37 begon met een aantal nieuwe spelers in de basis, zoals Osman Ates en Mario Francismouth. Beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd en dit resulteerde in weinig kansen voor beide teams. DOS’37 was de bovenliggende partij en dit resulteerde in de 15e minuut in een doelpunt van Senna Silva van der Veen. Van der Veen kreeg de bal aangespeeld op randje zestien aan de linkerkant en hij trok naar binnen met de bal en schoot hard binnen met zijn rechter. En zo stond het 1-0 op het scorebord voor de Vriezenveners.

Het bleef een beetje rommelig in de 1e helft van beide partijen in een opvallend laag tempo. Het spel ging over en weer na het doelpunt van Senna Silva Van Der Veen, maar echte kansen kwamen er niet voor beide ploegen. DOS’37 kreeg in minuut 37 een goede mogelijkheid via opnieuw Senna Silva van der Veen, maar zijn schot ging uiteindelijk hoog over het doel. De stand bleef dus 1-0 in het voordeel van DOS’37. Helaas moest Osman Ates in de 42e minuut het veld verlaten met een lichte blessure en zijn vervanger was Mark van Pijkeren, waarna er werd gerust met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Vlak na rust werd Mario Francismouth onderuit gehaald in de zestien, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten en liet het onbestraft. Dus geen penalty voor de thuisploeg. DOS’37 begon goed aan de tweede helft en dit leverde bijna een doelpunt op in de 51e minuut door Glenn Jansen, maar zijn schot schampte de lat en hier kwamen de Nijverdallers opnieuw goed weg. De Zweef kwam weer iets beter in de wedstrijd en dit resulteerde in de 56e minuut bijna in een doelpunt, maar gelukkig voor de thuisploeg ging de bal op de paal. Echter, nog geen minuut later kwam De Zweef dan toch op gelijke hoogte door een strafschop binnen te schieten, die werd veroorzaakt door een handsbal in de zestien. Zo was het weer gelijk in Vriezenveen , doordat DOS’37 het zich onnodig moeilijk maakte in deze fase van de wedstrijd, door te slap optreden.

DOS ’37 rechtte echter meteen de rug en binnen een minuut na de gelijkmaker, schoot Senna Niezink de 2-1 binnen voor DOS’37. Dit was tevens zijn laatste actie in deze wedstrijd, want hij werd meteen na zijn doelpunt gewisseld. De Vriezenveners dus weer op voorsprong zij werden steeds gevaarlijker en gingen na het doelpunt op zoek naar de 3-1. Deze werd dan ook gevonden en gemaakt door de spits Ronald te Morsche, die een bijzonder nuttige wedstrijd speelde, in dienst van het elftal. Een mooie aanval van DOS’37, waarbij Senna Silva van der Veen een steekbal gaf op Ronald te Morsche, die keurig de keeper omspeelde en zodoende de bal in het doel schoot. Een mooie 3-1 voorsprong voor DOS’37. In de laatste 25 minuten werd er niet meer gescoord en zo won DOS’37 haar eerste bekerwedstrijd thuis met 3-1. Uiteindelijk een verdiende overwinning op basis van een goede tweede helft van de Vriezenveners. Volgende week nemen ze het op tegen ON in Almelo, die tevens had gewonnen en wel met 3-5 in de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys.

Wedstrijdstatistieken

 

Wedstrijd: DOS’37 – De Zweef 3-1 (1-0)

 

Doelpunten: (15’) 1-0 Senna Silva van der Veen, (57’) 1-1 De Zweef, (58’) 2-1 Senna Niezink, (65’) 3-1 Ronald te Morsche

 

Scheidsrechter: Illian Groothuismink uit Raalte

 

Gele kaart: Osman Ates (DOS’37)

 

Rode kaart: geen

 

Aantal toeschouwers: 275

 

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Job Derksen ©, Glenn Jansen, Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche, Osman Ates (42’ Mark van Pijkeren), Twan Schoonewille (59’ Jordi Brinkman), Mario Francismouth (59’ Marnick Fokke), Wout Kikkert (59’ Koen Nijkamp), Senna Niezink (59’ Sander Thomas)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer