Sportlust begint bekerseizoen met gelijkspel tegen vv DKB

Sportlust heeft haar eerste bekerwedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen derdeklasser vv DKB uit de Krim. Op een uitstekende grasmat op Sportpark de Bosrand begon Sportlust sterk aan het duel. Met een hoge intensiteit en veel scherpte nam de thuisploeg direct het initiatief en dit resulteerde dan ook in een vroege voorsprong. Luuk Bruins werd over de rechterkant de diepte ingestuurd en zijn goede voorzet kon worden ingetikt door de meegelopen Tim Spoor. Enkele minuten later kreeg Tim een goede kans om de score te verdubbelen maar deze inzet belandde langs de verkeerde kant van de paal. In het tweede gedeelte van de eerste helft namen de bezoekers het initiatief over en werd Sportlust meer en meer teruggedrukt richting de eigen goal. Het was aan doelman Marten Treep, die enkele uitstekende reddingen maakte, te danken dat er werd gerust met een 1-0 voorsprong op het scorebord.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, met het initiatief bij de bezoekers. De gelijkmaker kwam dan ook dichtbij maar de lat wist dit te voorkomen. Halverwege de tweede helft kon spits Chiel Botter na een goede pass van Dinand Hankamp de voorsprong verdubbelen maar de doelman van DKB kwam in een 1 op 1 als winnaar uit de strijd. Vlak hierna moest Sportlust door een blessuregeval even met een man minder spelen en hier wist DKB direct van te profiteren. Een schot van randje zestien liet doelman Marten kansloos. Vlak voor tijd kregen de bezoekers nog enkele mogelijkheden om er zelfs nog met de winst vandoor te gaan maar het vizier stond niet op scherp waardoor er werd afgefloten met een gelijke stand op het scorebord.

Volgende week gaat Sportlust in Wierden op bezoek bij Juventa’12.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer