Sportlust begint de competitie goed met een overwinning tegen Noord Veluwe Boys

Sportlust mocht voor de eerste wedstrijd van de competitie afreizen naar Hattem. Het was belangrijk dat er in de eerste wedstrijd van het seizoen drie punten mee werden genomen naar Vroomshoop. Sportlust begon de wedstrijd dan ook met veel balbezit maar dit konden de mannen van Job Lamberink, die is begonnen aan zijn vierde seizoen bij Sportlust, niet omzetten in kansen.

Na een slordige fase kon de spits van Noord Veluwe Boys eenvoudig binnenkoppen na een afgemeten voorzet. Hierdoor keek Sportlust na 22 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. In de 25e minuut kreeg Sportlust een grote kans door een fout achterin bij de Noord Veluwe Boys. Door deze fout kon Luuk Bruins Tim Spoor voor open doel zetten. Tim dacht eenvoudig de bal binnen te schuiven maar was niet verdacht op de nog inglijdende verdediger van de gastheren.

Sportlust zette meer aan en kwam dichter bij het doel van de Noord Veluwe Boys. Na een goeie fase van Sportlust werd er een overtreding gemaakt op Wout Botter in het zestienmetergebied. Tim mocht aantreden voor de penalty en schoot deze beheerst binnen. Zo werd er gerust bij een gelijke score.

Sportlust kwam goed de kleedkamer uit en maakte binnen enkele seconden de 1-2. Tim stuurde met een crossbal Luuk Bruins , Luuk controleerde de bal knap en wist hem met buitenkant links binnen te schieten. Tien minuten later in de 55e minuut zette Toon van Dam met een een mooi wippertje Tim 1-op-1. De keeper van de Noord Veluwe Boys ging onder de de bal door waarna het voor Tim een koud kunstje was om zijn tweede van de middag binnen te werken; 1-3. Ook Luuk leek twee minuten later zijn tweede van de middag te maken maar zijn doelpunt werd op aangeven van de assistent-scheidsrechter geannuleerd wegens buitenspel.

Hierna heeft sportlust de wedstrijd rustig uit gevoetbald en eindigde de wedstrijd in 1-3 overwinning. Sportlust begint dus goed aan de competitie en de eerste drie punten zijn binnen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer