Sportlust hard onderuit in de beker tegen Juventa

Nadat Sportlust in de eerste bekerwedstrijd nog een zwaarbevochten punt wist te behalen liep het in de tweede wedstrijd in het bekertoernooi tegen een forse nederlaag aan. In Wierden werd Sportlust met maar liefst 7-1 verslagen door Juventa. Deze uitslag kwam met name tot stand door een slappe openingsfase waardoor Sportlust na een kwartier spelen al tegen een 4-1 achterstand aankeek.

Door lichte blessures bij vaste krachten Gijs Kleinheerenbrink, Tim Spoor en Allard Hankamp en het ontbreken van doelman Lars Gritter werd trainer Job Lamberink gedwongen om zijn elftal op meerdere plaatsen te wijzigen. De jeugdige spelers die een kans kregen in de basis maken een goede voorbereiding door maar het elftal van Juventa was duidelijk een maatje te groot.

Al binnen 1 minuut stond de 1-0 op het scorebord na een vlotlopende aanval van Juventa waarbij Sportlust steeds een stap te laat kwam. Niet veel later trok Wout Botter de stand gelijk met een kopbal uit een corner genomen door Luuk Bruins. Sportlust kon slechts 3 minuten genieten van deze gelijke stand want even later kwam Juventa op een 2-1 voorsprong nadat een voorzet vanaf links door de spits werd binnengelopen. Ook de 3-1 kwam tot stand uit een aanval via de linkerflank welke eindigde met een voorzet bij de tweede paal waarbij het eenvoudig afronden was. Na 14 minuten spelen viel het mooiste doelpunt van de dag. Juventa kwam op 4-1 nadat de spits niet kort werd gedekt en doelman Marnick Treep wist te verschalken met een boogbal. Juventa schroefde hierna het tempo enigszins omlaag en Sportlust kreeg iets meer grip op de wedstrijd. Kort voor rust volgende nog 1 treffer. Juventa creëerde een man meer situatie op het middenveld, speelde de rechtsbuiten diep en zijn voorzet werd door de spits simpel ingetikt.

In de tweede helft kwam Sportlust beter voor de dag. Mede doordat er werd gespeeld met een vijfde verdediger. Sportlust kreeg meer druk naar voren en kreeg nog enkele mooie kansen maar geen van de kansen resulteerde in een doelpunt. Juventa wist nog wel 2 keer te scoren, eenmaal kort na rust na een te korte terugspeelbal en eenmaal vlak voor tijd, waardoor de wedstrijd eindigde in een 7-1 overwinning voor Juventa.

Volgende week speelt Sportlust de derde en laatste bekerwedstrijd thuis tegen Hardenberg ’85.