Triatlon Vroomshoop 2023: een verhitte strijd

Ondanks de hitte stonden er afgelopen zaterdag bijna 400 deelnemers aan de start van de Jong & Laan Triatlon Vroomshoop. De organisatie had extra waterposten geregeld. Maar vooral ook de spontane initiatieven van de omwonenden langs het loopparcours werden door de sporters enorm gewaardeerd: “het was bloedheet , maar de waterposten, watersproeiers en tuinslangen langs het parcours waren top” was een veel gehoorde reactie bij de finish. Burgemeester Hans Broekhuizen finishte ook op de 1/8 triatlon in een knappe tijd en vond het prachtig om te doen.

Zoals gebruikelijk was de rotonde aan de Hammersweg deze dag weer het centrale punt van het parcours waar de lopers en fietsers samen komen. Daarnaast werden er baantjes getrokken in het unieke 50 meter bad van aquapark de Zandstuve. Wim Huijgen namens de organisatie: “We kijken terug op een fantastische sportieve dag in Vroomshoop. Met een breed deelnemersveld afkomstig uit alle windrichtingen van Nederland en zelf een enkeling uit België. Ongeveer een kwart van de sporters waren afkomstig uit Twenterand zelf! We hebben gemerkt dat het nieuwe onderdeel de FunRace voor een aantal sporters een goede eerste kennismaking is geweest met de sport. Drie broers en zussen namen deels als team, echtparen deden mee, vaders en zoons, moeder en dochter en vriendenclubjes. Ik hoop deze sporters volgend jaar weer te zien, of bij de FunRace of wellicht op een van de andere onderdelen!

Snelste Twenteranders

Belangrijk onderdeel is de traditionele Twenterandse heat waar gestreden wordt om de wisselbekers voor snelste Twenteranders. Op de ¼ triatlon ging dit jaar de beker bij de dames naar Marjan van der Voet (Den Ham) en bij de heren naar Peter Kosse (Geerdijk). Op de 1/8 gingen de bekers naar Suzanne Baars & Harm Bossers beide uit Vriezenveen.

De winnaars op de ¼ overall waren Nadinja Schonewille uit Wierden en Luuk Molenaar uit Gendt.

De winnaar op 1/8 overall waren Renate Post uit Emmen en Ruben Nijzink uit Rijssen.

De winnaars bij de kinderen (tot 12 jaar) waren Hanna Bos uit Staphorst en Mica Molenaar uit Almelo.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer