Tubanters komt slechte eerste helft niet meer te boven in thuisduel tegen BSC/Unisson

Foto ter illustratie.

De competitie begint weer. Wederom een jaar in de 4e klasse voor het vlaggenschip van Tubanters. Na een bekerpoule waarbij speeldag 3 een grote klap voor Tubanters betekende, moest de ploeg van trainer Hendrie Zwiggelaar toch met wat minder zelfvertrouwen beginnen aan de competitiestart. Voor de Tubanters was er vrij weinig veranderd in de selectie. Het nam afscheid van Diego Luna Madueno en Ayoub el Amrani, maar verwelkomde uit de jeugd Noud van Petersen en Daan Heitbrink. Uit zaterdag 2 kwamen Ayman el Amrani, Dominique Jager en Stijn Schlosser meetrainen en spelen. Met een fitte selectie werd er deze zondag afgetrapt tegen BSC Unisson. Een competitiegenoot die ook al een aantal jaren in deze klasse uitkomt, maar wel altijd bij de bovenste plekken speelt. Trainer Hendrie Zwiggelaar en zijn assistent Giovanni Imbrogiano hadden nog geen definitieve keeperskeuze gemaakt waardoor Stijn Schlosser onder de lat mocht plaatsnemen. Verder mocht Noud van Petersen beginnen en was er op het middenveld plek voor Dominique Jager. Voor de rest de bekende namen:

In een zonnig Enschede kregen de blauw/zwarten al direct een nog grotere deuk in het zelfvertrouwen. Een pijnlijke 9-1 nederlaag in de beker werd gevolgd door een snelle openingstreffer van BSC Unisson, bij de eerste de beste gelegenheid. Een bal vanaf de rechterkant werd laag teruggelegd op randje 16. Het schot dat volgde vanuit de tweede lijn belandde direct tegen de touwen, 0-1. Tubanters was van slag en had geluk dat twee minuten later een fout van Nick Kutscher niet werd afgestraft. De verdediger speelde in de opbouw slecht in waarna de tegenstoot maar net voorlangs ging. BSC Unisson liet Tubanters de bal hebben, maar de onzekere Enschedeers kwamen niet verder dan balbezit en rondspelen in defensie en middenveld. Het creerde weinig mogelijkheden. Het was dan ook geen toeval dat na een dikke 20 minuten spelen een fout in de opbouw weer vooraf ging bij een tegentreffer, 0-2. Tubanters bleef onzeker en kwam na een half uur spelen goed weg. Na een goede steekpass werd de bal langs Stijn Schlosser gelobt. Stijn kon de bal nog een beetje beroeren, waardoor Bart Busschers de bal van de lijn kon halen. Tubanters liet dan ook eindelijk iets van zich horen. Een goede aanval over de rechterkant deed de bal bij Niek Wösting belanden. De buitenspeler trok de bal goed terug op de inlopende Jordi Lever, maar zijn schot ging over. BSC Unisson liet vervolgens na om de score te vergroten. Jordi Lever werkte een bal vlak voor rust slecht weg, maar op het schot op doel dat volgde wist Stijn Schlosser redding te brengen. Vervolgens had Tubanters veel geluk. Een diepe bal liet een Boekelose aanvaller op Stijn Schlosser afgaan. Stijn kwam uit en leek de bal te onderscheppen, maar van 30 meter werd de rebound over Stijn gelobt. De bal leek in het Enschedese doel te belanden, maar via de lat ging deze inzet over. Toch kwam BSC Unisson nog op een 0-3 voorsprong. In de dying seconds van de eerste helft kreeg de Boekelose ploeg nog een vrije bal. Deze werd gevaarlijk ingedraaid en, na niet ingrijpen van Tubanters, van dichtbij hard tegen de touwen geschoten. Ruststand 0-3

Luc Sonneveldt verscheen in de tweede helft aan de aftrap. Thomas Broek bleef achter in de kleedkamer. Of het nu aan BSC Unisson lag of aan Tubanters, dat laat ik in het midden, maar er stonden 2 andere ploegen op het veld. Tubanters ging wat directer naar voren spelen en kwam beter in de wedstrijd. Toch vergat BSC Unisson het duel al snel te beslissen, maar dankzij Stijn Schlosser bleef het 0-3. Een goede uitgespeelde combinatie aanval van BSC Unisson zette een aanvaller alleen en schuin voor Stijn, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Niet lang daarna kreeg Tubanters weer meer hoop toen de aansluitingstreffer binnen vloog. Een hoekschop van Niek Wösting werd knap bij de eerste paal binnengekopt door zijn broer, Sam Wösting. Vervolgens voorkwam Nick Kutscher op de doellijn dat de marge weer 3 werd. Ook Stijn Schlosser voorkwam met een redding op een schot van rechts een vierde treffer voor de uitploeg. Zo bleef Tubanters op de been met een sprankje hoop. En deze hoop werd tussen minuut 70 en 74 weer meer leven ingeblazen. Eerst kopte Sam Wösting een harde voorzet net voorlangs en niet veel later schoot hij net over het doel uit een volley. Maar in de 74e minuut was Tubanters weer compleet terug in de wedstrijd. Dominique Jager vond op het middenveld de vrijstaande invaller Xander Molemans. Xander had de ruimte en van buiten het zestien meter gebied schoof hij de bal hard en geplaatst in de korte hoek, 2-3. Even leek BSC Unisson weer wat lucht te krijgen, maar ditmaal was Stijn Schlosser met de voeten de baas in de zestien. Tubanters drukte, op zoek naar een gelijkmaker. In de slotminuten kreeg Xander Molemans nog dé kans op een gelijkmaker, maar verkeek zich op de tijd die hij had bij een voorzet. Nu schoot hij te gehaast en onzuiver op doel. Zodoende kon de keeper vangen.

Het bleef 2-3 en uit de tweede helft kan vertrouwen worden geput. Bekerduel nummer 3 vergeten, eerste 45 minuten tegen BSC Unisson vergeten en door naar volgende week zondag. Dan wacht een uitduel met VIOS Beltrum. Ook deze ploeg verloor het eerste competitieduel, dus beide ploegen hopen een eerste 3punter bij te schrijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer