Tubbergse Verbaas Club brutaal aan kop

Handhaven! In ieder geval wegblijven bij de onderste vier. Dat credo waarde bij aanvang van de competitie rond in voetbalminnend Tubbergen. Inmiddels waait er een andere wind door het knusse stadionnetje aan de Sportlaan. Er zijn supporters die al een stuk positiever durven dromen. Niet zo gek, gezien de opzienbarende resultaten van de Tubbergse Verbaas Club. Na vijf gespeelde wedstrijden vindt het keurkorps zichzelf namelijk terug op kop van het tableau, samen met VVOG.

Raspoetin
De vraag rijst hoe veldheer ter Avest dat met zijn manschappen voor elkaar heeft gekregen. Welke wonderlijke rituelen spelen zich voorafgaand aan de wedstrijd af in de TVC-suite? Loopt er een Raspoetin rond binnen de technische staf? Wordt er hier en daar een lijntje gesnoven dan wel een Zuid-Amerikaans poedertje door de thee geroerd? Natuurlijk niet! TVC ’28 staat bekend als een onbezoedelde amateurclub. Geen zweverige praktijken in de kleedkamer, evenmin heimelijk geschuif met goed gevulde enveloppen. Desalniettemin blijven de frontsoldaten van ter Avest vriend en vijand verbazen met snel en attractief voetbal. Voeg daarbij een dosis vechtlust waar een pitbullterriër een permanente angststoornis aan zou overhouden en het huzarenstukje lijkt verklaard.

DETO
Met die Tubbergse onverzettelijkheid kreeg afgelopen weekend ook nabuur DETO te maken. De legionairs uit de veenkolonie kwamen met een onnavolgbare carambole nog wel op voorsprong, maar daarna toonden de blauwwitten hun strijdkracht. Spelers stroopten de mouwen nog eens extra op. De man met de grootste reputatie bij DETO, Ben Rienstra, werd als een galeislaaf aan de ketting gelegd. Als een zwerm bloeddorstige horzels dansten de TVC’ers om de gelouterde ex-prof heen en verijdelden zijn snode plannen. De keren dat de roodzwarten toch kans zagen het doel onder vuur te nemen, stond daar enfant terrible Wouter Goos. De lichaamstaal van de grijpgrage goalie sprak boekdelen: ‘Vandaag valt bij mij niets te halen!’ Lange tijd verliep de clash sportief. Totdat Umran Zambak de Tubbergse suprematie niet langer kon aanzien en zijn frustratie botvierde op Wessel Hofste. Deze kreeg een houthakkersslag achter de oren waaraan de complete konijnenpopulatie op Schiermonnikoog zou bezwijken. Voor de rode kaart (een zwarte was meer op zijn plaats geweest) die de zondaar incasseerde koopt het slachtoffer, bij wie de lamp enige tijd volledig uitging, niets. Uiteindelijk beslisten Okke Schepers en Mart Groothuis koelbloedig de veldslag (2-1). Het uitzinnige thuispubliek beproefde dansend en hossend de draagkracht van de tribune, maar Huiskes Home doorstond de vuurdoop glansrijk.

Berkum
Komende zaterdag stuurt gezagvoerder Rudy de touringcar naar onze provinciehoofdstad. Daar staat het treffen met Berkum op de rol. Voor het eerst in de historie ontmoeten de teams elkaar in competitieverband. De Zwolse zaterdagclub verloor afgelopen weekend met 6-1 van VVOG. ‘Volledig afgeschminkt,’ sprak trainer Eduard Lindeboom na afloop berustend. ‘VVOG was in alle linies beter!’ Duidelijke taal. Kunnen de Tubbergenaren gebruik maken van die forse oorvijg? Weet de Raspoetin in de TVC-staf opnieuw een list te verzinnen? Ondanks een enkele mutatie beschikt de coach nog altijd over een brede selectie. Wessel Hofste is blij dat hij nog onder ons is. Of het chirurgisch clubteam in staat is de sterkhouder op te lappen, valt te bezien. Zaterdag om 14.45 gaat de bal rollen op sportpark De Vegtlust in Zwolle. Gaat de Tubbergse Verbaas Club opnieuw stunten?

Foto: Julian Lukassen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer