TVC ’28 neemt revanche tegen AZSV

Na vorige week met 0-5 afgedroogd te zijn door VVOG uit Harderwijk – weliswaar een ex-derde divisionist – stond het eerste elftal van TVC ’28 zaterdagavond om 18.00 uur klaar om zich te revancheren tegen AZSV uit Aalten. Ook voor deze wedstrijd konden Mart Groothuis, nog trefzeker in de eerste wedstrijd, en Stef Snijders niet aantreden wegens blessures.

Bij aanvang van de wedstrijd konden – ondanks het begin van de meteorologische herfst op 1 september – nog tropische temperaturen worden gemeten. Het nazomerse weer hield het publiek niet tegen om naar de wedstrijd te komen. Net als bij de vuurdoop van vorige week was de tribune van TVC ’28 ook bij deze wedstrijd weer volgepakt.

Na wat plaagstootjes van AZSV in het begin van de wedstrijd zette TVC ’28 de toon met goed positiespel en vlot combinatievoetbal. Om dit af te stoppen trok AZSV rond de 10e minuut hard aan de noodrem aan de rand van het zestien meter gebied. De toegekende vrije trap werd door Okke Schepers, tot verrassing van de keeper van AZSV, in de korte hoek gemikt, belandde op de paal en ging via de keeper over de achterlijn. De tribune veerde op om de bijna 1-0 te vieren. Lang hoefde het thuispubliek daarop niet te wachten. Na een goede voorzet van Niek Staarink torende Jelle Leenders hoog boven iedereen uit en kopte de 1-0 heerlijk binnen.

Na de 1-0 bleef TVC ’28 geduldig op zoek naar de 2-0. AZSV kwam er op een aantal kleine kansen na niet aan te pas. Na een halfuur leek de aanvoerder van TVC ’28 de 2-0 stijlvol binnen te schieten, maar lukte het de keeper van AZSV om toch nog een paar vingers achter de bal te krijgen. Niek Staarink, die naast zijn aanvallende impulsen ook bergen werk verzette, lukte het wel om de 2-0 op het scorebord te krijgen. In de 36e minuut schoot hij met veel gevoel en finesse de bal in de touwen. De keeper van AZSV strekte zich nog wel uit, maar kon niet voorkomen dat TVC ’28 voor de rust opnieuw scoorde.

Na de rust deed het terugdenken aan de wedstrijd van Nederland tegen Griekenland van afgelopen donderdag. De wil was er wel, maar het hoge tempo in de eerste helft en de zomerse temperaturen stonden een dominant TVC ’28 na de thee in de weg. AZSV kwam vastberaden uit de kleedkamer en kreeg allengs meer ruimte voor de aansluitingstreffer, maar de laatste linie, met Jelle Leenders als stabiele verdediger en Wouter Goos als voortreffelijke keeper, behoedde TVC ’28 voor een tegendoelpunt. Overigens hielp de paal TVC ’28 ook twee keer. De teleurstelling over zoveel geluk leidde tot veel gemopper op de reservebank van AZSV.

Na 90 minuten (en wat blessuretijd) kon een moegestreden TVC ’28, Wessel Hofste moest zelfs met hevige kramp van het veld af, de overwinning vieren. Vanaf de tribune klonk een daverend applaus en dat werd door de spelers ontvangen als verdiend loon na hard werken!

Na 3 gespeelde wedstrijden staat TVC ’28 met 6 punten knap op de 5e plaats in de vierde divisie D. Volgende week zondag gaat het keurkorps van Berthil ter Avest naar Haren (in Groningen) voor de uitwedstrijd tegen Be Quick 1887.