TVC ’28 verliest ongelukkig van Berkum

Zaterdag speelde TVC ’28 haar 6e wedstrijd in de 4e divisie. Tot verbazing van velen stond TVC ’28 na de eerste 5 wedstrijden als gedeeld koploper, met evenveel punten als VVOG, op de 2e plek van de ranglijst. TVC ’28 startte de wedstrijd tegen Berkum zonder de afwezige Koen Fleer en de geblesseerden Mart Groothuis en Stef Roelofs. Gelukkig was Wessel Hofste na de blessure opgelopen afgelopen week tegen DETO, weer wedstrijdfit.

Om 14.45 uur werd er afgetrapt op het fraaie sportpark De Vegtlust in Zwolle. TVC ’28 begon te slap aan de wedstrijd en daardoor waren de eerste mogelijkheden voor Berkum. In de 15e minuut moet Wouter Goos aan de noodrem trekken. Dit leverde Goos een gele kaart op en Berkum een strafschop. Deze werd onberispelijk binnengeschoten waardoor Berkum de 1-0 aantekende. Kort daarna kreeg Niek Staarink een prima mogelijkheid op de gelijkmaker maar de keeper van Berkum zat er goed bij. Kort daarna maakte Berkum via een snelle counter de 2-0. Vervolgens kwam TVC beter in de wedstrijd. Niek Staarink zorgde met een prima afstandschot in de linkerhoek voor de aansluitingstreffer. TVC ’28 maakte jacht op de gelijkmaker. Nadat Joren Bosch vlak voor rust een schot nog uit de doelmond kopte was er een curieus moment in de wedstrijd. De keeper van Berkum wilde de bal omhoog gooien om hem in het spel te brengen. Okke Schepers zag het gebeuren en plaatste zijn voet ertussen en tikte de bal het lege doel binnen. Tot verbazing van alles wat TVC ’28 was leverde dit hem een gele kaart op wegens aanvallen van de keeper. Het doelpunt werd afgekeurd. Vlak voor rust kwam dan alsnog de gelijkmaker. Daan Geerts werkte de bal prima binnen na goed voorbereidend werk van Sam Holsink. TVC ’28 ging de rust in met 2-2.

Na de rust wilde TVC ’28 doordrukken. Het veldoverwicht in het eerste kwartier na rust was er wel maar naast een prima schot van Okke Schepers welke naast ging waren er weinig echte wapenfeiten te melden. In de 73e minuut verdedigde Maarten Booijink een aanval van Berkum en maakte een prima sliding op de bal. Tot ieders verbazing gaf de warrig fluitende Hasse Aartsen een vrij trap voor Berkum. Deze profiteerden en schoten een voor Wouter Goos houdbare bal binnen waardoor TVC ’28 weer op achterstand kwam. Trainer Ter Avest bracht nog weer eens een aantal frisse krachten om te proberen er nog een gelijkspel uit te halen. De ruimtes werden groter en Berkum kreeg in die fase een tweetal goede mogelijkheden. Onder andere Wouter Goos voorkwam met een prima redding een grotere achterstand. In de laatste 5 minuten ging TVC ’28 achter in 1 op 1 spelen om de gelijkmaker te forceren. Vlak voor het einde leverde dit een geweldige mogelijkheid op voor Sam Holsink wiens schot door de keeper van Berkum uit de bovenhoek werd gebokst. In de rebound wist Jelle Leenders niet te scoren en ging de laatste kans over. De eindstand was bereikt en dit leverde Berkum de drie punten op. Een gelijkspel was een betere afspiegeling geweest van de wedstrijd. Volgende week speelt TVC ’28 op zondag 8 oktober om 14 uur thuis tegen Rohda Raalte. Komt allen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer