Upward wint Slag om Arnhem van 2023 royaal van EHV (6-0)

Op de zondag van het weekend waarin de Slag om Arnhem van 1944 herdacht werd, was de eerste uitwedstrijd van het seizoen voor de hockeymannen van EHV in de Gelderse hoofdstad kennelijk een brug te ver. Upward was de tegenstander die op eigen veld heer en meester was en de overwinning met ruime cijfers (6-0) geensinzs geflatteerd naar zich toe trok.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek van de Enschedeërs hoefde er dan ook niet om heen te draaien: ‘Het kwaliteitsverschil was duidelijk, maar dat lag ook aan ons beroerde spel. Vrijwel niets lukte, er werden veel verkeerde beslissingen genomen en onmogelijke oplossingen gezocht. Het was ronduit gênant, een ander woord kan ik er niet voor bedenken, op alle punten zwaar onvoldoende. Twee weken speelden we hier een oefenwedstrijd, die we wonnen. Vandaag was het niet een béétje andersom, maar compleet verschillend, niet met elkaar te vergelijken. Ik moet zelf trouwens ook het boetekleed aantrekken, want ik kreeg het niet voor elkaar om het strijdplan ook maar enigszins in ons voordeel te wenden.’

Of er komende dinsdag op deze collectieve wanvertoning een ouderwetse straftraining als disciplinaire repercussie volgt? De optie ligt voor de hand, maar toch geldt ook hier de aloude militaire wijsheid dat je beter een enkele veldslag dan de volledige oorlog kunt verliezen, zoals dat in 1944 ten faveure van de geallieerden uiteindelijk ook het geval was. Ondanks de algehele malaise kon er in de persoon van Luuk Hoefman toch nog een Damsté Man of the Match gevonden en als zodanig benoemd worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer