VV Manderveen komt net tekort tegen Luctor

In de strijd om de koppositie in poulefase van het bekertoernooi heeft Luctor Et Emergo het thuisspelende VV Manderveen met 1-2 verslagen.

De beide ploegen hadden na de driepunters vorige week de goede smaak direct te pakken en gingen direct na het eerste fluitsignaal op zoek naar de winst. Na enkele kansen van Luctor was het Jorn Heidkamp die de eerste echt grote kans kreeg. Na goed voorbereidend werk van Stef Huistede wist hij echter geen doel te treffen.

Opnieuw was het Luctor dat probeerde het spel te maken, en opnieuw was het Manderveen dat de ruimte achter de laatste linie van de Almeloërs vond. Kevin Huzink was scherp in de één-tegen-één-situatie met de keeper en rondde beheerst af na zo’n 20 minuten spelen.

In het restant van de eerste helft waren de kansen voor Luctor en hieruit volgde ook de 1-1. Na flinke wanorde in de defensie van Manderveen kon Luctor de gelijkmaker aantekenen via Sten Middelkamp. Na een gemiste kopkans van Joris Wesselink was 1-1 ook de ruststand.

Na de rust kreeg Manderveen direct weer een tik te verwerken. Tycho van Wietmarschen zette Luctor op 1-2 na 50 minuten spelen. In het verloop van het tweede bedrijf werden de ruimtes groter. Luctor kwam nog een paar keer goed door, al was het niet meer trefzeker. Manderveen was dat nog bijna wel. Joris Wesselink kon met zijn hoofd net niet bij een voorzet en Wout Wesselink schoot van dichtbij hard op de keeper.

Luctor is met 6 punten koploper in de bekerpoule, gevolgd door Manderveen en KOSC, dat op 3 punten staan. Volgende week speelt Manderveen thuis tegen het nog puntloze DTC. Luctor neemt het op tegen KOSC.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer