VVOG maatje te groot voor TVC ’28

Vanmiddag stond de eerste thuiswedstrijd voor de mannen van hoofdtrainer Berthil ter Avest op het programma. Ex 3e divisionist VVOG uit Harderwijk kwam op bezoek op Sportcomplex De Grote Moat. De accommodatie rondom het hoofdveld heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Er is een schitterende nieuwe tribune verrezen bij TVC ’28 met dank aan Bouwgroep Huiskes en andere sponsoren. Verder is er ook 350 meter aan extra boarding rondom het hoofdveld verkocht.

Mart Groothuis en Stef Snijders waren helaas niet wedstrijdfit. Ruim 500 bezoekers, waarvan er 380 op de tribune zaten (volle bak!), zagen hoe de voetballers het hoofdveld betraden tussen de TVC ’28 vlaggen door. Team van de week waren de jongens en meisjes van JO11-1 en JO11-2. Scheidsrechter van dienst, Dennis Smit, kon de wedstrijdbal op het hoofdveld – die op een statief lag – makkelijk meepakken. Vervolgens werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van penningmeester Theo Wildemors. De toss werd gewonnen door TVC ’28 want er werd eerst richting zwembad De Vlaskoel gevoetbald, zodat er de tweede helft naar de kantine kan worden gespeeld.

Om iets na 14.00u volgde het beginsignaal. TVC ’28 keek de kat uit de boom en liet het meeste balbezit aan VVOG. De clubs tastten elkaar in de beginfase af. Het eerste half uur gebeurde er weinig over en weer. VVOG had het meeste balbezit en voetbalde 60% van de tijd op de helft van TVC ’28. Toch was het TVC ’28 dat in de 31e minuut uit een cornerbal van Niek Staarink een kans kreeg. Het was Jelle Leenders die de bal op een haar na miste om de 1-0 aan te tekenen. Kort daarop volgde een goede actie van Niek Staarink, echter werd zijn schot gepakt door doelman Manuel Hoogewoning van VVOG. Vlak voor rust kwam VVOG iets meer opzetten. Een slim lobje van Elikia Mbinga van VVOG over doelman Wouter Goos belandde op de paal. In de rebound was Joshua Patrick er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen in de 39e minuut. Voor rust gebeurde er niets meer noemenswaardig, dus de kleedkamers werden opgezocht met een 0-1 stand.

In de 47e minuut viel helaas al de 0-2. Na het niet goed verwerken van een terugspeelbal op en door Wouter Goos wist Mats Zwart van VVOG hiervan te profiteren. Dit was de tweede psychologische tik in korte tijd. TVC ’28 was het spoor even bijster. Vervolgens voorkomt Wouter Goos nog de 0-3 in de 53e minuut. Kort daarop wederom balverlies van TVC ’28 en werd in de 55e minuut de 0-3 aangetekend door Max Leeflang van VVOG. Even later was het wederom Mats Zwart die de 0-4 op het scorebord wist te zetten. In de 81e minuut werd Sam Holsink de diepte ingestuurd door Koen Fleer. Zijn schot wist de keeper van VVOG klem vast te pakken. Direct daarna werd in de 82e minuut de 0-5 in de touwen gewerkt door Khalid Tadmine. Kortom een 2e helft om snel te vergeten.

De taak aan trainer Berthil ter Avest om het zelfvertrouwen hoog te houden in de ploeg. Komende zaterdag staat de volgende thuiswedstrijd alweer op het programma. Om 18.00u wordt er afgetrapt in Tubbergen tegen AZSV uit Aalten. Ook AZSV heeft 3 punten, gisteren werd er thuis met 0-2 verloren van Excelsior ’31. Kortom een belangrijke pot, rug rechten en zorgen dat zaterdag de 3 punten in Tubbergen blijven. Hopelijk wederom volle bak op de tribune, de 12e man kunnen onze jongens gebruiken dit seizoen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer