Zwart Wit wint return tegen Achilles

Na de goede eerste gewonnen uitwedstrijd tegen Achilles in Almelo, speelde Zwart Wit 1 afgelopen zaterdag de return in Delden.

Na een 0-1 achterstand ging het tot 3-3 gelijk op. Daarna begon de doelpunten machine te lopen. Met rust een meer dan verdiende 12-5 voorsprong.

Trainer Samantha Schorn benadrukte dat het niveau vastgehouden moest worden en dat men niet moest verslappen. Schorn gaf haar ploeg geen ingewikkelde opdracht mee, maar drong er wel op aan dat de afspraken nagekomen moesten worden en dat haar ploeg zowel aanvallend als verdedigend moest blijven domineren.

Halverwege de 2e helft was het 15-10. Met nog een aantal minuten te spelen was er dan ook de ruimte om de 14-jarige jeugdspelers Daan Bekhuis en Twan ten Bokum nog wat speelminuten te gunnen. Laatst genoemde maakte zijn debuut en bekroonde dit met een mooi doelpunt. Daarmee droeg Ten Bokum bij aan de winst: 20-14.

Volgende week speelt Zwart Wit 1 een uitwedstrijd tegen de nummer 1 uit de poule HKC: Hengelo. De zwart witten moeten zich revancheren ten opzichte van de eerder gespeelde wedstrijd.

Bij winst van Zwart Wit wordt in het laatste speelweekend de kampioen duidelijk.