TVC ’28 te laat op afspraak

Te laat komen. Het gebeurt ons allemaal weleens. Te laat op station, examen, eerste afspraakje. Doorgaans heeft zo’n misser fatale gevolgen. De trein is vertrokken, evenals het diploma en de liefde.

Apathisch
Afgelopen weekend kwam TVC ’28 in Zwolle te laat voor het treffen met Berkum. Pas na 20 minuten had de ploeg in de smiezen dat de wedstrijd was begonnen. Maar toen stond er al een achterstand van 2-0 op het telraam. Hoezeer dirigent ter Avest vanaf de zijlijn ook tamboereerde, de apathie wilde niet wijken. Een pingel en een eigen goal illustreerden de sanctie.

Nadat de slaap eindelijk uit de ogen was gewreven, ging de gashendel open. Nog voor de thee repareerden Niek Staarink en Daan Geerts de schade (2-2). De hardwerkende Sam Holsink was beide keren de postbode.

Dubieus
In het tweede bedrijf hielden de teams elkaar lange tijd in evenwicht. Een gelijkspel hing in de lucht en dat zou ook een terechte uitslag zijn geweest. In de slotfase trok Berkum echter toch nog de zege over de streep. Een dubieuze vrije trap, net buiten de beruchte krijtlijnen, werd loepzuiver om de TVC-muur gekruld. Schutspatroon Wouter Goos zag de bal pas toen het projectiel in het net sloeg (3-2). Een jammerlijk en onnodig verlies van de Tubbergenaren, maar zoals gezegd te laat komen heeft doorgaans fatale gevolgen.

Rohda Raalte
Komend weekend komt Rohda Raalte naar Tubbergen. Reken maar dat die ploeg niet te laat komt, want de gasten hebben iets goed te maken. Met 1-4 gingen de mannen van trainer Laurens Knippenborg afgelopen weekend de bietenbrug op. VVOG, dat zich in de vierde divisie D meer en meer als reuzendoder ontpopt, was in Raalte duidelijk een maatje te groot.

Recht Op Het Doel Af uit Raalte is een klassieke zondagclub, net als TVC ’28. Ook zijn de verenigingen bijna even oud. TVC ’28 loopt een jaartje langer mee. De teams stonden in het verleden vaker tegenover elkaar, toen nog op districtsniveau. Het leverde veelal duels op met attractief voetbal.

Revanche
De vraag is of de blauwwitten zich tegen de ploeg uit Salland kunnen revancheren voor de onnodige nederlaag in Zwolle? Natuurlijk is dat mogelijk, mits de krijgers niet te laat komen. Van fouten valt te leren. Vanaf het eerste fluitsignaal vol bij de les zijn heeft zo zijn voordelen!

Wie de tweekamp niet wil missen, doet er goed aan zich zondag tijdig te melden op sportpark De Grote Moat. Om 14 uur gaat de bal rollen. Enne…, niet te laat komen!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer