Amicitia sluit competitie in stijl af

Afgelopen zaterdag stond voor Amicitia de laatste wedstrijd van de najaarsveldcompetitie op het programma. Devinco uit Deventer kwam op bezoek in Vriezenveen. Amicitia had als doel de competitie af te sluiten met de volle 12 punten uit 6 wedstrijden terwijl de gasten uit Deventer nog een theoretische kans hadden om zich te handhaven.

De wedstrijd kwam van beide teams zeer moeizaam op gang. Over en weer werden er veel kansen gemist en ook aanvallend werden veel verkeerde keuzes gemaakt. Pas na 9 minuten viel het eerste doelpunt voor Devinco, direct daarna gevolgd door de eerste treffer van Amicitia. Er volgde een periode waarin Devinco het heft in handen nam en uitliep naar een 3-6 voorsprong. Reden voor coach Rick Keus om tijdens een time-out zijn ploeg wakker te schudden. De oranjekragen begrepen dat er een tandje, of twee, bijgezet moest worden en lieten beter korfbal zien en ook met de kansen werd beter omgegaan. Amicitia domineerde weer en liet zien de terechte kampioen te zijn. Via 7-7 werd een 10-7 ruststand bereikt. Ook na rust maakte de Drent-Wilmink formatie direct duidelijk dat er niets meer te halen viel in Vriezenveen. Amicitia had de wedstrijd onder controle en liep uit naar een 21-9 voorsprong. Beide ploegen scoorden nog drie keer en brachten daarmee de eindstand op 24-12.

Een goede afsluiting van deze korte competitie. Met de volle 12 punten, 119 doelpunten voor en een doelsaldo van +46 kan Amicitia tevreden terugkijken op deze competitie. De ogen zullen de komende weken gericht zijn op de zaal waar Amicitia uitkomt in de Overgangsklasse.

Amicitia 2 wint afgetekend van Wageningen
De reserves van Amicitia traden voorafgaand aan het eerste team aan tegen Wageningen 3. Een wedstrijd welke helaas nergens meer om ging. Amicitia won overtuigend met 17-8 en eindigde de competitie op een derde plaats. Dit is de plek waar je in de Reserve Overgangsklasse niet wilt eindigen. Degradatie naar de reserve 1e klasse is daarmee een feit.

Nederlaag
Amicitia A1 speelde in de Overgangsklasse een uitwedstrijd in Assen tegen kampioen AVO. In een wedstrijd met weinig doelpunten verloren de Vriezenveners met 8-6. Ze eindigen daarmee tweede in de competitie en handhaven zich in de A-jeugd Overgangsklasse. Een prima prestatie ook al was er wellicht op meer gehoopt.

Voorbereiding zaalcompetitie
De komende weken zullen de ploegen zich voorbereiden op de zaalcompetitie welk op 11 november begint. Op 28 oktober zal de senioren selectie in Enschede bij NRC’22 een driekamp spelen. Op 4 november komt Spirit uit Voorthuizen naar Vriezenveen om een oefenwedstrijd te spelen tegen Amicitia A1 en de senioren selectie. De lat voor Amicitia ligt dan meteen hoog, gelet op het niveau van de tegenstander.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer