EHV kraakt de Kluis bij Union in Nijmegen (2-2 winstpunt)

Na vier nederlagen op rij, waaronder twee met ruime cijfers tegen directe concurrenten, hebben de hockeyheren van EHV zondag in Nijmegen het tweede punt van dit seizoen behaald met een dik verdiend gelijkspel op Sportpark de Kluis bij Union.

Hoewel de eerste overwinning nog altijd op zich laat wachten, kan het met dit vertoonde spel niet lang meer duren of het zal zover zijn. Trainer-coach Richard van Wezenbeek kon immers tot zijn genoegen constateren dat de intensieve trainingen van de afgelopen week hun vruchten afwierpen: ‘De mannen hebben keihard gewerkt en het is mooi om te zien dat dat zich vandaag heeft terug betaald in de vorm van een hartstikke mooi resultaat. Er is niet alleen voor elke centimeter gevochten, maar gedurende grote delen van de wedstrijden ook gewoon uitstekend gespeeld, met twee prachtige velddoelpunten als gevolg. Dat we na afloop door de coaches van Union werden gefeliciteerd, smaakte wat ons betreft iets te nadrukkelijk naar zure druiven. Kennelijk hadden ze niet verwacht dat we het ze zo moeilijk zouden maken.’

De thuisploeg nam de leiding en ging daardoor met een 1-0 voorsprong de rust in. EHV hield verdedigend het hoofd koel en bleef, af en toe met kunst- en vliegwerk, maar over het algemeen met overleg en kalmte overeind, waarna het met scherpe counters de aanval zocht en veelvuldig in de Nijmeegse cirkel opdook, met de puntendeling als logische uitkomst. De eindstand 2-2 betekende ook dat de onderlinge strijd tussen de gebroeders Brands (Maurits voor EHV en Marnix namens Union) onbetwist eindigde. David van Montfoort, speler van EHV 2, haakte moeiteloos aan bij het hoge niveau van zijn medespelers en Daan Overvoorde kroonde zich met twee puntgave treffers tot Damsté Man of The Match.

 

Daan Overvoorde Damsté man of the match
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer