Ajax Amsterdam wint het Erik ten Hag International U12 Tournament

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De tweede editie van het Erik ten Hag International U12 Tournament. Deelnemers uit België, Duitsland en Nederland strijden om de felbegeerde wisselbeker. Grote namen zijn aanwezig op de velden van Bon Boys Haaksbergen. Schalke 04, Bayer Leverkusen, Club Brugge, Royal Antwerp en Ajax Amsterdam zijn niet de minste namen.

De dag begon met een kleine bui maar daarna waren de weergoden het toernooi gunstig gezind. Onder prachtig weer en ideale voetbalomstandigheden werden er mooie wedstrijden gespeeld. Bon Boys heeft goed gepresteerd door te winnen van Twente/Heracles Academie en gelijk te spelen tegen Club Brugge, Schalke 04 en de latere toernooi winnaar Ajax Amsterdam. Door het mooie weer was er veel publiek aanwezig. Dat maakte het voor de spelende teams alleen maar leuker.

In de kantine konden de mensen de doelpunten volgen op het scherm van Shot on Target. De uitslagen en volgende wedstrijden konden men zien op schermen in de kantine of in de app van Tournify. De lokale slagerij Broekhuis stond er met heerlijke broodjes kipshoarma, beenham en braadworst. In de kantine kon men koffie, thee en de gebruikelijke vette hap krijgen maar ook vers belegde broodjes en buiten stond een extra koffie wagen.

De finale ging tussen Fortuna Düsseldorf en Ajax Amsterdam. Onder luid applaus kwamen de beide teams het veld op. Na een spannende finale was het Ajax Amsterdam die er wederom met de 1e prijs en de wisselbeker van door zou gaan. Beste speler: Jerai Stoutenberg (Ajax), beste keeper: Julian Lehne (Leverkusen) en topscorer: Noah van de Weyer (Genk)

1e plaats: Ajax Amsterdam B

2e plaats: Fortuna Düsseldorf

3e plaats: Racing Genk

Hierbij een leuke sfeerreportage van RTV Sternet:

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer