BC Bousema/JBSCues.nl laat punt liggen

BC Bousema/JBSCues.nl heeft zondagmiddag aan de belangrijke vier puntenwedstrijd tegen Dekker/AP Sprundel slechts een remise overgehouden. In eigen huis stond het halverwege 2-2. Johan Loncelle speelde tegen Barry van Beers een prima partij.

Na 15 beurten stond de Belg op een 23-15 voorsprong en met series van negen, zes en twee caramboles finishte hij drie beurten later. Van Beers kwam niet verder 18 caramboles. Op de andere tafel ging de partij tussen Frans van Schaik en Henk Blauwblomme gelijk op. Na 34 beurten leek de Amsterdammer bij de stand 37-34 de punten binnen te hebben, maar zes nullen op rij gooide roet in het eten. Blauwblomme finishte na 41 beurten en in de nabeurt wist Van Schaik slechts één carambole te maken.

In het tweede deel van de wedstrijd liet Gerwin Valentijn duidelijk zien dat hij het driebanden nog niet kan missen. In zijn partij tegen Paul Bruijstens, die zijn debuut maakte voor eigen publiek, had hij na negen beurten al een 5-20 voorsprong. Ook in het tweede deel toonde Valentijn zijn klasse en won uiteindelijk, met onder ander een serie van 11 caramboles in de dertiende beurt, met 11-40 na zeventien beurten.

Op de andere tafel was het Jeffrey Jorissen die de dienst uitmaakte. In een eenzijdige partij tegen Dave Christiani stond de man uit Beuningen na negen beurten al op een 27-6 voorsprong. Ook daarna kon Christiani niets terug doen en won Jorissen meer dan verdiend met 40-12 in eveneens 17 beurten.

“We hebben mogelijkheden gehad om hier de volle winst te pakken waardoor we aansluiting met de top hadden kunnen bewerkstelligen. Met name Frans had de mogelijkheid om voor minimaal één partijpunt te zorgen”, aldus een toch wel licht teleurgestelde captain Ronny Hazewinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer