BC Bousema/JBSCues.nl verliest topper van Cues&Darts/Xtreme

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues.nl hebben de topper in Tilburg tegen Cues&Darts/Xtreme met 6-2 verloren. Halverwege stond het 2-2 door een overwinning Stefan Galla op Huub Wilkowski en een verliespartij van Jeffrey Jorissen tegen Ruben Legazpi. Met name de winst van Galla op Wilkowski was van grote klasse. De Duitser, die halverwege al op een 8-20 voorsprong kwam ook in het tweede deel geen moment in gevaar en sloot af in de 24ste beurt met een serie van zes caramboles. Wilkowski kwam niet verder dan 22 caramboles.

Op de andere tafel kon Jeffrey Jorissen vooral in het eerste deel Legazpi goed tegenstand bieden, 20-22 bij rust. Maar daarna was het toch Legazpi die zijn klasse toonde, af en toe geholpen door een paar klosjes. Toen hij bij de stand 26-25 achtereenvolgens series produceerde van vijf en zeven caramboles was de partij gelopen. Eindstand 40-29 na 20 beurten.

In het tweede deel van de wedstrijd ging de partij tussen de beide kopmannen, Glenn Hofman en Martin Horn, tot aan de rust gelijk op, maar daarna ging de man van de thuisclub steeds beter spelen en won uiteindelijk afgetekend met 40-27 in 20 beurten.

Op de andere tafel was het Belgisch onderonsje tussen Joseph Philipoom en Johan Loncelle drie kwart van de partij duidelijk voor de man van de thuisclub, 35-20. Loncelle deed in de eindfase nog wel iets terug, maar trok verdiend met 40-31 na 24 beurten aan het kortste eind.

“Cues&Darts/Xtreme heeft vandaag verdiend gewonnen, alhoewel met name Ruben Legazpi niet over geluk had te klagen met een paar cruciale klosjes”, aldus Paul Bruijstens, die captain Ronny Hazewinkel verving, na afloop. “Stefan Galla speelde een sterke partij, maar Martin Horn en Johan Loncelle waren niet goed genoeg om hun tegenstanders het moeilijk te maken”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer