BC Bousema/JBSCues thuis niet langs Team Eekhoorn

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues hebben in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Team Eekhoorn de opgaande lijn van afgelopen week maar gedeeltelijk door kunnen trekken. Halverwege stond het 2-2 en na vier partijen kende de wedstrijd geen winnaar.

Het Belgisch onderonsje tussen Johan Loncelle en Peter Ceulemans ging alleen tot 11-10 nog gelijk op. Daarna was het toch Ceulemans die met series van zes en tien caramboles, met een gelukje bij de vijfde, al in een vroeg stadium de partij besliste. Loncelle probeerde nog wel iets terug te doen, maar trok na 19 beurten met 20-40 aan het kortste eind.

Op de andere tafel stond Frans van Schaik halverwege op een 20-15 voorsprong, maar twee beurten had Kurt Ceulemans de rollen omgedraaid, 21-25. Van Schaik vocht zich weer terug in de partij en zegevierde na 42 beurten met 40-32.

Ongelukkig debuut
In het tweede deel was de man van de gasten, Nikos Polychronopoulos een maatje te groot voor Jeffrey Jorissen, die zijn debuut voor eigen publiek anders had voorgesteld. De man uit Beuningen, die ook geen geluk had bij verschillende situaties, verloor na 17 beurten met 23-40.

De beslissing moest in de laatste partij vallen. Stefan Galla was in het eerste deel duidelijk de betere en bij de stand 33-14 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Duitser. Frans van Kuijk, zijn tegenstander, dacht daar toch even iets anders over en met een serie van tien caramboles kwam hij weer terug in de partij. Galla zat even vast en daar profiteerde Van Kuijk goed van en een paar beurten later stond het zelfs 36-40. Galla hervond zich net op tijd en maakte in de 25ste beurt de partij uit met een serie van vier caramboles. Van Kuijk had nog wel de nabeurt, maar die miste hij.

“Als je kijkt naar de vier partijen, dan denk ik dat dit een juiste uitslag is. Jeffrey had geen geluk en voor Johan had met een beetje geluk meer ingezeten. Frans was goed bij de les en Stefan, die een sterk begin kende, pakten voor ons de verdiende punten”, aldus een opgeluchte Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer