BC Bousema/JBSCues verslaat koploper STZundert met 6-2

BC Bousema/JBSCues.nl heeft zondagmiddag in eigen een 6-2 overwinning behaald op het nog ongeslagen STZundert. Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht. Stefan Galla moest zijn eerste nederlaag van dit seizoen incasseren, Rick van Beers was na 19 beurten met 25-40 te sterk voor de Duitser, en Johan Loncelle wist tegen zijn landgenoot Francis Forton met 40-29 in 20 beurten aan de goede kant van de score te blijven.

Van Beers begon sterk aan zijn partij tegen Galla. Met onder andere een serie van negen caramboles in de tweede beurt sloeg hij direct een gaatje en halverwege leidde hij al met 11-25. Ook in het tweede deel kon Galla weinig terugdoen en ging de winst verdiend naar de man van STZundert. Op de andere tafel kwam Loncelle geen moment in gevaar .Forton sputterde nog wel even tegen,kwam terug tot 29-26, maar Loncelle onderkende het gevaar en trok na 20 beurten aan het langste eind.

Zes caramboles
In het tweede deel van de goed bezochte wedstrijd, kwam de partij tussen de Duitsers Thorsten Frings en de verliezende finalist van Veghel Martin Horn, maar moeilijk op gang. Halverwege had Horn na zestien beurten een nipte 20-19 voorsprong. Ook in het tweede deel deden de beide landgenoten weinig voor elkaar onder. Even leek Horn de partij naar zich toe te trekken, 33-27 in de 22ste beurt, maar met een serie van zes caramboles van Frings was de stand weer gelijk. Na 29 beurten stond het zelfs 38-38. Twee beurten later besliste Horn de partij. Frings bleef op 39 steken.

Slechte dag
Op de andere tafel had Sam van Etten tegen de plaatselijke favoriet Jeffrey Jorissen, duidelijk zijn dag niet. Na 13 beurten stond het al 30-5 voor de man van de thuisclub. Na acht nullen op rij deed Van Etten met een serie van negen caramboles nog wel iets terug, maar na 21 beurten bereikte Jorissen de finish. Van Etten kwam in de nabeurt niet verder dan 21 caramboles.

“Het was nipte maar verdiende overwinning. Met name de partij tussen Martin en Thorsten kon alle kanten op. Maar het was toch de man in vorm die de partij besliste”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer